Aktuality A-tým

OBROVSKÁ CHYBA, OBROVSKÉ ZKLAMÁNÍ

26.2.2023, 19:47

Všichni čekali ve Zlíně vyrovnané utkání a to se také potvrdilo. Skóre utkání otevřela domácí Daňková ze sedmimetrového hodu. Pak se chvíli hrálo bez gólů. Prubanky si následně vzaly vedení na svou stranu a s dobrou obranou si mírné vedení držely po celou dobu prvního poločasu. V útoku vycházela spolupráce s Míšou Konečnou, která vsítila Zlínu v poločase tři branky. Vedení našeho týmu mohlo být vyšší, nebýt několika zbytečných technických chyb. (9:11)

 

Začátek druhé půle se holkám bohužel vůbec nepovedl a Zlín si vzal snadno vedení na svou stranu. V 10.minutě si brat trenér Hudeček time out za stavu 13:11!! Tento zlínský obrat se bohužel ukázal jako rozhodující. Holky sice zabraly, ale nestačilo to a Zlín si vedení stále hlídal (16:13, 19:15, 21:19). Ve 28.minutě si vzal trenér poslední time out a zavelel k závěrečnému tlaku. Ten měl úspěch a naše křídla Aneta Kavalová a Kája Vachtarčíková srovnaly na 22:22. Do konce utkání chybělo asi půl minuty a Zlín šel do útoku. Ten jsme bohužel neubránili a střelou z pivota v posledních sekundách domácí uzavřeli utkání za stavu 23:22.

 

Trenér Hudeček hodnotil utkání takto:

„Měli jsme jediný cíl - zvítězit a snížit náskok Zlína v tabulce na tři body. Bohužel naše družstvo si odneslo šrámy z utkání v Šale a při utkání staršího dorostu v Mostě se zranila Karolína Rajová, která bude nějakou dobu mimo hru. I tak jsme věřili a poctivě se na hru Zlína připravovali. Bohužel jsme nedokázali navázat na náš výborný výkon ze Šaly a opět zopakovali naše kolísavé výkony v celé řadě předešlých utkání. První poločas se nám ještě povedl, i když nebylo všechno, jak jsme chtěli. Díky vynikajícímu výkonu brankářky Hřebejkové mělo být naše vedení výrazně vyšší a pevně věřím, že by toto hráčky Zlína neustály. Do šaten jsme tak odcházeli za mírného vedení. Bohužel náš vstup do druhého poločasu byl doslova tragický. Během prvních 10 minut, jsme nedokázali skórovat a domácí otočili vývoj utkání. Doslova jsme domácím vrátili ztracené sebevědomí. V závěru za stavu 22:19 ve prospěch Zlína, se naše hráčky vrátily ke hře, se kterou jsme překvapili Šalu. Dobrou obranou a trpělivou hrou v postupném útoku jsme snižovali náskok domácích. V čase 59:35 jsme z rychlého útoku srovnali na 22:22 a snažili se domácí přerušovat v jejich postupném útoku. Z přemíry snahy jsme se však dopustili hrubé chyby, nechali volného pivota, který zpracoval přihrávku a v čase 59.57 vstřelil vítěznou branku. Obrovská chyba a obrovské zklamání. Mám-li hodnotit průběh, musím říct, že nezvítězil lepší, ale šťastnější tým. Některé naše mladé hráčky neunesly důležitost utkání a nezopakovaly svůj výkon ze Šaly. Obrovská škoda, protože nám družstvo Zlína odskočilo v tabulce o další dva body. V přípravě se musíme soustředit na každičkou maličkost, která v konečném součtu rozhoduje o výsledku. Nyní naše dvě mladé hráčky čeká sraz juniorek ČR. Ostatní hráčky čeká kombinace fyzické přípravy s herní. V dalším utkání přivítáme na domácí palubovce silné družstvo Písku, které vede velezkušená a vynikající hráčka Korešová. Máme před sebou velice těžký úkol, protože si nemůžeme dovolit další zaváhání v domácím prostředí."

 

Handball club Zlín - DHC Sokol Poruba 23:22 (9:11)

Nejlepší střelkyně: Ševčíková 6, Kříčková 4, Daňková 4/3 - Konečná 6/2, Kavalová a Prašivková po 4, Farářová 3. Rozhodčí: Hanák, Pavlíček. Vyloučení: 3/4.

 

Teď čeká MOL ligu reprezentační přestávka. Srazy mají všechny reprezentační výběry. Juniorského srazu se zúčastní dvě naše zástupkyně, Klára Ulmanová a Patricie Wizurová. Juniorská reprezentace se sejde v Mostě a o víkendu se utkají dvakrát s výběrem Islandu.

 

Další utkání MOL ligy je na programu v neděli 12.3., kdy naše holky přivítají na domácí palubovce od 15:00 Sokolky z Písku.

 

(Ilustrační foto)

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně