Aktuality A-tým

PROHRA BYLA HOŘKÁ, PO PAUZE SI BUDEME CHTÍT SPRAVIT CHUŤ

15.2.2023, 11:45

Porubanky musí co nejrychleji hodit za hlavu poslední utkání MOL ligy a soustředit se na další. Vzhledem k odložení utkání s Michalovci z důvodu účasti soupeře v Evropském poháru tak mají o víkendu volno a další soutěžní utkání odehrají až 25.2.2023 v 15:00 ve Zlíně. Ten je sousedem v tabulce a holky mají Zlíňačkám co vracet za podzimní jednobrankovou porážku doma. Zlín na jaře překvapivě porazil Slavii Praha na jejich půdě, doma porazil Kynžvart a další body získal ve Stupavě. Naopak prohrál v Mostě a doma s Dunajskou Stredou.

 

Jak se na Zlín těší jedna z dvojčat Rajových, Kristina a jak se daří dorostenkám, se kterými bojují v nejvyšší soutěži?

 

Tino, máte za sebou smolné utkání v Šale. Hrály jste výborně, jaké byly emoce v šatně?

„Záleží jak moc „smolné" bylo. To si po zhlédnutí utkání musí zodpovědět každý sám. Už o tom psal i náš pan trenér. Do tohoto zápasu jsme daly vše, bohužel asi smolně jsme zápas prohrály, takže došlo i na slzy. Jediné pozitivum si určitě ale vezmeme, a to, že pokud takto budeme hrát, můžeme s kýmkoli vyhrávat a to my určitě chceme. Zároveň nás velmi potěšila pochvala našeho pana trenéra. Moc si ji všichni vážíme a ceníme."

 

Výjimečně si nastoupila v utkání za vyloučenou sestru i na spojce, byl to nezvyk?

„Na postu spojky, ať už střední nebo krajní hraji od žaček a hraji tam i v dorostu, takže pro mě je spíše novou záležitosti hrát na křídle, kde v ženách trénuji poslední rok (úsměv). Samozřejmě respekt k prvnímu celku tabulky a zároveň to, že jsem hrála jinde, než na křídle, malou nervozitu způsobilo. Snad jsem až tolik nechybovala, holky mě moc podpořily a povzbudily."

 

Času na regeneraci nebylo moc, hned v neděli jste ty, sestra Karolína a Klára Ulmanová hrály za starší dorost proti silnému Zlínu. Jaký byl tento zápas?

„Zlín je nad námi v tabulce a proto jsme se na soupeře dobře připravily. Nevím proč, ale zdálo se mi, že i v tomto utkání, které naštěstí skončilo pro nás dobře, jsme někdy samy nevěděly, za co jsme dostávaly dvouminutové tresty. Ale to asi k tvrdé házené patří a my jsme rády, že jsme vybojovaly dva cenné body. Regenerace je někdy omezená a víkendy, jako v tomto případně, jsou náročné. Každopádně nás tyto těžké zápasy posouvají dál a odpočinek pevné věřím, že přes týden doženeme (úsměv)."

 

Teď máte díky odloženému utkání s Michalovci volno a pak vás čeká Zlín. Tlak na výsledek bude velký. Jak se nejlépe připravit?

„Ženám se sice odložilo utkání proti Michalovcům, ale se staršími dorostenkami jedeme v neděli do Mostu, kde nás čeká velmi těžké utkání. A Zlín? Snažíme se připravit na každý zápas na maximum. Přistupujeme ke každému utkání zodpovědně a vždy věříme, že vyhrajeme. Takto budeme určitě nastupovat i proti Zlínu a pevně věřím, že vyhrajeme a že nás naši fanoušci přijedou do Zlína povzbudit. Uděláme pro výhru maximum, protože prohra v Šale je opravdu pro nás všechny hořká, tak snad si spravíme chuť (úsměv)."

 

 

Utkání ve Zlíně můžete sledovat buď přímo v hale, kde budeme rádi za podporu nebo na tvcom.cz ZDE

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně