Aktuality A-tým

SOKOLKY NA PLZEŇ MĚLY, ALE NEVYUŽILY NĚKOLIK ŠANCÍ NA SROVNÁNÍ

5.2.2023, 16:27

Do Ostravy přijel tým, který vloni hrál o titul Mistra ČR, ale letos měl po podzimní části jen 8 bodů a byl tak v tabulce ve spodní části. Na jaře po dalších dvou prohrách s Pískem a Olomoucí ale jakoby Plzeň někdo pokropil živou vodou a vyšlápla si na mistrovský Most (32:22). Tým se opírá hlavně o hru spojek, Veroniku Galuškovou a mladou Simonu Schreibmeierovou. Naše holky si ale nechtěly připustit jejich sílu a po výhře nad Olomoucí si na Plzeň věřily. Ta začala utkání o něco lépe, ale naše holky se stále držely o gól či dva za nimi. V 18.minutě dokonce z ruky Karolíny Rajové Porubanky srovnaly (8:8) a následně až do 28.minuty držely stále vyrovnaný stav (13:13). Závěr poločasu se nám bohužel nepovedl a do šaten se šlo za stavu 13:15.

 

Začátek druhého poločasu se nám taky nevydařil a Západočešky navýšily skóre ještě o další dvě branky (13:17). Za faul na Sheilu Hiraldo byla vyloučena Veronika Galušková a naše holky tak měly početní převahu a šanci srovnat. Tu jsme bohužel nevyužili a Plzeň si stále držela mírný náskok. Za stavu 15:17 jsme skvěle bránili, ale bohužel útočná fáze nám vůbec nevycházela. Buď jsme neproměnili jasné šance nebo dělali technické chyby. Navíc došlo k dalšímu vyloučení plzeňské hráčky, ale ani toho jsme bohužel nevyužili. (15:19, 17:21). Za stavu 19:23 si trenér Hudeček vzal oddechový čas. Naše útočná fáze mírně zlepšila a Markéta Prašivková snižovala na 21:23, bohužel pro nás byla stále Verča Galušková při střelecké chuti. V posledních pěti minutách jsme šli do rizika a hráli opět 7 na 6. Rozchytala se Adéla Hřebejková, ale my ne a ne dát v útoku tolik potřebné góly. Bohužel i přes bojovnost a nasazení jsme body nezískali.

 

Trenér Hudeček hodnotil utkání takto:

„Plzeňské hráčky si zvedly své sebevědomí po vysoké výhře nad Mostem. Netajily se tím, že si k nám jedou pro body. Naše hráčky si po rozboru videa byly vědomy síly, herní kvality a hlavně střeleckých schopností Veroniky Galuškové, která patří se 134 brankami k nejlepším střelkyním soutěže. Svou kvalitu bohužel potvrdila i proti nám a zatížila naše konto 11 brankami. Vstup do utkání se nám nevydařil a Plzeň se ujala vedení, které si podržela až do závěrečného hvizdu. V závěru utkání jsme opět šli do rizika hry v sedmi hráčkách bez brankářky. Vypracovali jsme si šance, které jsme však trestuhodně zahodili.  Naše obrana tak opět převyšovala útočnou fázi, ale tentokrát nás nepodržely brankářky, které jsou v mnoha případech naší oporou. Zaslouženě jsme prohráli a ztratili cenné dva body, které by nás přiblížily k družstvům před námi. Musíme se z chyb opět poučit a nadále tvrdě pracovat na zlepšení střelecké úspěšnosti a součinnosti obrany s brankářkou. Nyní zajíždí naše družstvo k jednomu z nejlepších družstev soutěže do Šaly. Čeká nás tvrdá prověrka a křest ohněm. Věřím, že děvčata udělají maximum a poperou se o dobrý výsledek."

 

 

DHC Sokol Poruba - DHC Plzeň 24:28 (13:15)

Nejlepší střelkyně: Farářová 7/2, Rajová Ka.5, Kavalová 4, Konečná 3/1, Prašovková 3 - Galušková V. 11/4, Kepková a Tomanová po 4, Galušková L. a Galušková D. po 3. Rozhodčí: Blanár, Opava. Vyloučení: 3/4.

 

Fotogalerii z utkání naleznete na našm webu ZDE

Kompletní fotodokumentaci od Štěpánky Czyžové pak ZDE

 

Další utkání hrají naše děvčata u lídra tabulky v Šale a to v sobotu 11.2.2023 v 18:00. Utkání bude ke zhlédnutí na nike.sk ZDE . Další domácí utkání bude na programu až v březnu 11.3.2023 s Pískem, jelikož se utkání s Michalovci (původně 18.2.) přesouvá z důvodu účasti soupeře v Evropském poháru.

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně