Aktuality A-tým

ZÁVĚR BYL INFARKTOVÝ

30.1.2023, 23:52

Čtrnácté kolo MOL ligy bylo výsledkově hodně zajímavé. České týmy hrály mezi sebou a slovenské taky. České duely, které nás obzvláště zajímají, dopadly takto: Písek doma vysoko porazil Slavii Praha (33:21), Plzeň si vyšlápla na mistrovský Most (32:22), který bohužel doplatil na velmi náročný program a Zlín doma porazil Kynžvart (23:20). Porubanky vědí, že na jaře musí bezpodmínečně bodovat s každým minimálně na domácí půdě. Proti Olomouci si před utkáním holky určitě věřily, v této sezóně ji už jednou porazily a to v Českém poháru.

 

Úvod utkání se našim holkám povedl, obrana šlapala hned od začátku a první branku vsítila do olomoucké svatyně Míša Konečná. Branek moc nepadalo a v 11.minutě bylo skóre 4:4. Po vyloučení olomoucké Protivánkové Sokolky navýšily skóre z rukou Farářové, Kavalové a Ritzové na 7:4. Olomoučanky se ale nevzdaly a hlavně ze spojek dotáhly opět na remízu (8:8 a 9:9). V bráně skvěle chytala Adéla Hřebejková a do poločasu naše holky ještě navýšily skóre na 12:10.

 

Vyhráno ale zdaleka nebylo. I když Olomoučanky začaly druhou půli ve dvojitém oslabení, skórovaly ve hře 4 na 6 po naší hrubé chybě v obraně (12:11). Nedokázali jsme vůbec využít přesilové hry a dvoubrankové vedení nám vrátila až Anežka Farářová po pěkně kombinaci ve 33.minutě. Naštěstí stále fungovala obrana a po chybě Hanaček navyšovala Míša Konečná na 15:12. Blíž než na rozdíl dvou branek už jsme soupeřky nepustily. Převládaly postupné útoky a hra 1:1 před rychlou házenou. Porubu držela gólově hlavně Anežka Farářová, která proměnila všechny sedmimetrové hody. Nejdramatičtější byla koncovka utkání. 4 minuty před koncem jsme vedli o čtyři branky (22:18), ale po našich chybách Olomouc znovu stáhla na rozdíl dvou branek (22:20), hráli jsme navíc v oslabení a všichni v hale se strachovali o výsledek. Naštěstí pro nás soupeřky zahodily dvě tutovky do prázdné brány a výsledek tak zůstal nezměněn.

 

Hodnocení trenéra Hudečka:

 

„Všichni jsme si byli vědomi síly Olomouce, i když má ve svém středu rovněž mladé talentované hráčky. Do utkání jsme šli s jednoznačným cílem - vyhrát. O vyrovnanosti svědčí průběh a výsledek utkání. Obranná činnost dominovala nad útočnou a navíc oba týmy podržely jejich brankářky. Naše družstvo si dokázalo vypracovat mírný náskok, který si udržovalo po celé utkání. Závěr pak byl doslova infarktový. Soupeř se na nás vytasil s obranným systémem 2+4 a i přes oddechový čas, si naše hráčky nedokázaly s touto obranou poradit. O těsné vedení jsme se obávali až do závěrečného hvizdu. Ještě, že soupeř nedokázal naše chyby potrestat a tak jsme si do tabulky připsali dva cenné body za těsné vítězství. Za bojovnost a nasazení zaslouží pochvalu celé družstvo. Věřím, že toto vítězství opět posílí psychiku týmu a víru ve své schopnosti, protože již tuto sobotu přivítáme velice silné družstvo z Plzně. O jejich kvalitě hovoří jasné vítězství nad Mostem. Máme se tedy nač těšit."

 

DHC Sokol Poruba - DHK Zora Olomouc 22:20 (12:10)

Nejlepší střelkyně: Farářová 10/4, Konečná 4, Ulmanová 3 - Závišková 5/2, Machačová a Protivánková po 4, Přikrylová 3. Rozhodčí: Fialová, Sovová. Vyloučení: 4/4.

 

Fotogalerii najdete na našem webu ZDE

Kompletní fotodokumentaci Od Štěpánky Czyžové pak ZDE

 

Další utkání hrají Porubanky opět doma a to s Plzní v sobotu 4.2 od 16:00 opět v hale Sareza.



 

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně