Aktuality A-tým

UŽ SE SOUSTŘEDÍME NA DALŠÍ UTKÁNÍ

24.1.2023, 21:28

Porubanky poprvé v tomto roce sehrají utkání v domovské hale na Sareze a jak hráčky a realizační tým, tak i fanoušci vyhlíží další domácí utkání a hlavně bodový zisk. Ten Poruba potřebuje jako sůl. V neděli přivítá tým z Hané - DHK Zora Olomouc. Hanačky si po vánočních svátcích vyšláply na Dunajskou Stredu a Plzeň a okupují nyní sedmou příčku MOL ligy s 13 body. Ostravské házenkářky mají na svém kontě zatím jen 4 body a na dosah v tabulce mají Zlín a Plzeň. Ty mají 7, resp. 8 bodů.

 

Sokolky stále nevěší hlavu, makají a věří, že sportovní smůla se jednou prolomí a mladý tým se dočká dalších interligových bodů. Na nedělní utkání zve fanoušky levá spojka, jedna z mnoha odchovankyň Poruby, Markéta Prašivková, které jsme se zeptali jak na herní propad ve druhé půli v Dunajské Stredě, tak na blížící se duel s Olomoucí.

 

Markéto, v Dunajské Stredě se vám povedl pouze poločas, co se stalo v tom druhém? Už jste to s týmem probírali?

„Tento zápas se mi velmi těžko hodnotí. V druhé půlce nevycházelo vlastně vůbec nic. Střelba, koncentrace, obrana. Tentokrát nepomohla ani hra sedm na šest, která nám celkem vyšla v poháru proti Slávii. Podrobněji už zhodnotil zápas trenér hned po utkání. Teď se soustředíme na další utkání."

 

Teď trochu o tobě. V rámci studia vedeš malé děti v kroužku házené na ZŠ Dětská v Porubě. Kolik máš dětí a baví je házená?

„Kroužek mám každé pondělí hodinu. Škola je hodně zaměřena na sport a děti to náramně baví a jsou velmi šikovné. Momentálně mám plný stav, což je asi 25 dětí. Vedením kroužku sbírám zkušenosti pro své budoucí povolání, což by měla být učitelka na prvním stupni (úsměv)."

 

Další domácí zápas vás čeká doma proti Olomouci. Ta porazila v posledních dvou kolech Dunajskou Stredu a teď Plzeň. Jak se na ni nejlépe připravit?

„To je otázka spíše na trenéra. My hlavně musíme poslechnout jeho pokyny a pokusit se v tréninku a pak v utkání co nejvíce zaměřit na úspěšnost střelby. V samotném zápase pak dávat určitě velký pozor na Natálii Kuxovou, která je jejich největší zbraní a snažit se eliminovat naše technické chyby. Přijďte nám v neděli fandit do haly Sareza!"

 

Utkání se hraje v 17:00 a bude samozřejmě opět ke zhlédnutí také na tvcom.cz ZDE

 

 

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně