Aktuality A-tým

SOKOLKY VZDOROVALY POUZE POLOČAS

23.1.2023, 11:50

Ve druhém kole jarní části MOL ligy čekal na Porubanky těžký soupeř, navíc na své domácí palubovce. Dunajská Streda na podzim prohrála pouze dvakrát a vždy jen o jednu branku a teď v prvním jarním kole také v Olomouci. Má vysoké ambice a všichni jsme věděli, že mladé Sokolky nečeká na jihu Slovenska nic jednoduchého. Bohužel se opět stalo to, co už několikrát v této sezóně. Utkání dvou rozdílných poločasů. V prvním naše holky statečně vzdorovaly zkušenějšímu soupeři a dlouho se tahaly o vedení, ve druhém bohužel totálně propadly a vsítily soupeřkám pouze čtyři branky. O celkových 13 branek se podělilo jen 5 hráček, což je žalostně málo.

 

Trenérovi Hudečkovi se toto utkání nehodnotilo lehce:

„Po domácím vítězství nad Stupavou a hlavně po výborném výkonu ve druhém poločase na Slavii jsme věřili, že můžeme překvapit i Dunajskou Stredu. V podzimní části jsme to dokázali, i když jsme nakonec soupeři podlehli. Oproti domácímu utkání s námi pro zranění neodcestovaly tři největší opory Baumbachová, Salašová a Šmidáková, přesto jsme pomýšleli na zisk bodů. Naopak jsme v našem týmu přivítali Anetu Kavalovou, která se vrátila ze zahraničního angažmá v Chorzowe. Její přínos pro družstvo se potvrdil, když v utkání měla z křídla stoprocentní střelbu a věříme, že se jí bude v družstvu i nadále dařit. Bylo nám jasno, že domácí po nečekané porážce v Olomouci, budou chtít tento herní výpadek odčinit. Poctivě jsme se stejně jako na všechna utkání, tak i na D. Stredu připravovali a rozebírali herní situace u videa. Vstup do utkání nám vyšel a my se neustále střídali ve vedení s domácím celkem. Ještě ve 26 minutě jsme prohrávali pouze 9:8. Bohužel v závěru jsme udělali zbytečné technické chyby, které náš soupeř tvrdě potrestal a poločas jsme tak prohráli 13:9. I když jsme si v šatně řekli jak nejlépe na soupeře hrát, skutečnost byla úplně jiná. Naše hra se najednou sesypala jako domeček z karet. Vázla nám především organizace hry, katastrofální byla střelba spojek a ještě horší spolupráce s křídly. Domácí pak přecházeli do rychlých útoků a navyšovali v poklidu své vedení. Pokusili jsme se hrou 7:6 zvrátit ještě vývoj utkání, ale i v této variantě jsme tentokrát selhali. Nakonec jsme odjeli s vysokou porážkou. Vzhledem k našemu výkonu ve druhém poločase je vysoké vítězství domácích zcela spravedlivé. Musíme se zamyslet nad tím, co způsobilo tak odlišný průběh našeho herního výkonu v jednotlivých poločasech. V dalším utkání nás v domácím prostředí čeká rovněž velice silný a hlavně v současné době dobře hrající celek z Olomouce. Opět si musíme soupeře dobře zmapovat a v přípravě udělat maximum pro zisk veledůležitých bodů."

 

 

HC DAC Dunajská Streda - DHC Sokol Poruba 30:13 (13:9)

Nejlepší střelkyně: Élo 12/5, Rajnohová 5, Juhos 4 - Konečná 4/1, Kavalová 4, Farářová 3/1. Rozhodčí: Haščíková, Kellner. Vyloučení: 4/3.

 

 

(Foto: FB HC DAC Dunajská Streda)

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně