Aktuality A-tým

PEVNĚ VĚŘÍM, ŽE NA PRVNÍ LETOŠNÍ VÝHRU NAVÁŽEME

17.1.2023, 23:17

Start do jarní části se Porubankám povedl dle plánu, s přehledem porazily poslední Stupavu. Teď je čekají náročnější soupeři, ale i přesto chtějí a hlavně musí bodovat, aby se vyhnuli baráži. Týmu chybí oproti podzimní části zkušené Ivana Salašová, Adéla Baumbachová a Máša Šmidáková. Nahradit zkušenosti jde těžko, na druhou stranu dostane větší šanci dravé porubské mládí. Na spojkách menší či větší prostor dostalo už na podzim a teď o to více prostoru dostanou například Erika Feldmannová, Markéta Prašivková, Karolína Rajová a Klára Ulmanová.

 

Jedna z jmenovaných, Karolína Rajová vsítila ve dvou víkendových utkáních celkem 10 branek (6+4). Za ženy tolik branek ještě nedala, zato v 1.lize starších dorostenek je po podzimní části s 88 brankami čtvrtá v tabulce střelkyň. Věříme, že střeleckou chuť přenese i do MOL ligy.

 

V sobotu 21.1.2023 v rámci 13.kola jede Poruba do Dunajské Stredy, která je s 16.body na 4.místě a určitě míří ještě výše. Naše holky na podzim se slovenským ambiciózním týmem nehrály vůbec špatně. První poločas vedly 17:13, ale bohužel nezvládly ten druhý a nakonec prohrály 23:28.

 

Výše jmenovanou Karolínu Rajovou jsme před víkendem vyzpovídali.

 

Kájo, jak moc byl uplynulý víkend náročný? Dvě utkání ve dvou dnech. Stihly jste v sobotu trochu zregenerovat? Bylo v neděli znát, že jste měli už jedno utkání v nohách?

„Víkend byl pro nás všechny určitě náročný, nicméně po vánoční pauze jsme se všechny na házenou už těšily. Čekaly nás dvě poměrně těžká utkání, ve kterých jsme chtěly vyhrát a předvést co nejlepší výkon. To se nám podařilo pouze v jednom z nich. Pevně věřím, že na první interligovou výhru navážeme a budeme bodovat co nejvíc."

 

Od února vás nejmladší hráčky z týmu čeká také jarní část 1.ligy starších dorostenek. Zatím jste na 6.místě. Jaký máte cíl? Soutěž je dost vyrovnaná a hodně hráček z většiny týmů soutěže už stejně jako vy hraje Interligu.

„Rádi bychom se posunuly co nejvýš, určitě mezi tři nejlepší týmy v lize se chceme dostat co nejdříve. Teď nám v několika utkáních chybělo pár hráček z různých důvodů, snad toto máme za sebou, a budeme na jaro v plné síle. Teď se musíme soustředit na náš výkon a neprohrát už žádný zápas. Doufáme, že se nám naše cíle vyplní, budeme vyhrávat a bude se nám dařit."

 

Zpátky k MOL lize. Teď vás čeká těžký soupeř - Dunajská Streda, která prohrála minulé kolo v Olomouci. Jak vidíš toto vaše příští utkání? Doma jste s nimi nehráli vůbec špatně.

„Dunajská Streda je velmi kvalitní a těžký soupeř. Všechny si pamatujeme, jak vyrovnaně jsme s nimi hrály doma. Pokud to psychicky zvládneme a budeme bojovat po celé utkání, určitě je i u nich doma zkusíme potrápit a nějaké body bychom si rády dovezli. Určitě budeme chtít zvítězit a dojet s oběma body, tak nám držte palce a snad se to podaří (úsměv)."

 

Fandit našim holkám můžete v sobotu od 16:00 na nike.sk ZDE

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně