Aktuality A-tým

ČESKO-SLOVENSKÁ LIGA JE HODNĚ FYZICKÁ A V OBRANĚ JE

10.1.2023, 14:23

Vánoce jsou za námi a před námi je druhá část sezóny. Náš tým není po podzimní části na příčce, na které by chtěl být a pokud se chce vyhnout baráži, musí hodně zabrat. Toto ví všichni v týmu a odhodlání a vůle se s nepříznivou situací poprat, nikomu nechybí.

 

První kolo jarní části MOL ligy začíná už tento víkend a Poruba doma přivítá slovenskou Stupavu, kterou jako jedinou na podzim porazila. Výjimečně se bude hrát v hale v Polance od 17:00 hod. a to v sobotu 14.1.2023. V neděli pak porubský tým odcestuje do Prahy, kde jej čeká odložené semifinále Českého poháru proti Slavii. Utkání se hraje od 18:00 hod.

 

O předzápasový rozhovor jsme požádali letošního nováčka v týmu, naši zkušenou oporu a stále usměvavou Sheilu Hiraldo. Jak strávila vánoce a jak vidí blížící se začátek jarní části sezóny?

 

Sheilo, jak a kde si prožila letošní vánoce a jak se ti líbila bohatá sněhová nadílka v Ostravě před vánoci?

 

„Na vánoce jsem se vrátila do mé země, do Portorika a strávila vánoce se svou rodinou a přáteli. Čas strávený s rodinou pro mě znamenalo hlavně „dobití baterek" a dodalo mi více mentální síly. Už mi také chybělo typické jídlo mé země (úsměv). Bylo pro mě zkrátka důležité, být o vánocích s rodinou a přáteli v Portoriku. Sníh u nás není normální, ale bylo úžasné vidět, jak se z Ostravy stalo jiné město se vším tím sněhem, který padal. Bylo to krásné, ale jak ubíhaly dny a týdny, už jsem nevěděla, jak v takovém množství sněhu chodit (smích). Každý den jsem posílala fotky a videa rodině a všichni byli ohromeni a fascinováni."

 

Teď k házené, čeká vás první kolo odvetných utkání MOL ligy. V sobotu přivítáte doma poslední Stupavu a hned v neděli jedete do Prahy na odložené semifinále Českého poháru se Slávií. Jak to vidíš?

 

„Jsme si vědomi důležitosti těchto dvou utkání. První v tomto roce a doma proti Stupavě. Musíme být od začátku důslední, snažit se dávat snadné góly a naše obrana, která je naší nejsilnější zbraní, musí být důrazná po celý zápas. Pokud se budeme všechny soustředit na svůj výkon, vyhrajeme. Doma jsme silnější, protože nás naši fanoušci podporují a dávají nám hodně síly bojovat. Druhým utkáním je semifinále poháru proti Slavii Praha, což je daleko silnější protivník, který patří k nejlepším týmům v lize. Určitě budeme makat, jde o finále poháru! Musíme to risknout a bojovat i proti tak dobrému týmu. Ale jak už jsem říkala, pokud budeme hrát týmově, minimalizujeme chyby a budeme se snažit dávat snadné góly, abychom nehráli na jejich pevnou postavenou obranu, tak šanci máme. Nepochybuji o tom, že dokážeme zápas vybojovat i s kádrem, který máme. Realita je taková, že se nacházíme ve velmi těžké situaci s mnoha zraněními."

 

Jak hodnotíš po odehrané polovině sezóny úroveň česko-slovenské Interligy?

 

„Česko-slovenská liga ve srovnání s ostatními dvěma ligami, které jsem hrála, je více fyzická a v obraně je za mě „hodně povoleno". Každý tým hraje trochu jinak, některé jsou více taktické a jiné hrají více silově a využívají svou výšku. Jsem zvyklá hrát více jeden na jednoho a hodně využívat prostor a rychlé útoky, ale myslím, že už jsem se dokázala lépe přizpůsobit a našla jsem herní činnosti, ve kterých bych mohla být týmu užitečná. Mladá děvčata a taky moje spolupráce s pivoty se hodně zlepšily. Držte nám palce do druhé půlky sezóny!"



Přijďte našim holkám v sobotu fandit, budou to potřebovat. Obě utkání pak budou ke shlédnutí na tvcom.cz. Odkazy přikládáme zde:

 

Stupava: ZDE

 

Slavia Praha: dodáme, až bude zveřejněn odkaz

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně