Aktuality A-tým

OPĚT SLAVIA PRAHA, TENTOKRÁT V RÁMCI SEMIFINÁLE ČESKÉHO POHÁRU

12.12.2022, 10:36

Konec roku se blíží, podzimní část Interligy je za námi, ale Porubanky ještě čeká jedno velmi těžké utkání. Semifinále Českého poháru a soupeřkami jim bude Slavie Praha, se kterou před nedávnem prohrály naše holky vysoko 38:18.

 

Utkání Českého poháru se hraje opět na půdě Pražanek a to tuto sobotu 17.12.2022 od 18:00 hodin. I přes nepříznivé výsledky a zranění opor se náš mladý tým nevzdává, do každého utkání jde naplno s chutí a vůlí zlomit nepříznivou výsledkovou situaci a vyhrát. V posledním utkání doma s Kynžvartem opět nechybělo k výhře moc.

 

Jak viděla utkání s Kynžvartem a jestli se dá Slavia porazit, na to jsme se zeptali navrátivší odchovankyně Sokola Poruby Márie Ritzové. Ta před několika lety odešla na studia do Prahy, kde hrála právě v dresu Slavie Praha. Nyní je kmenovou hráčkou prvoligového Sokola Vršovice a v Porubě působí jako hostující hráčka. Maruška se ale rozhodla k návratu do Ostravy a v Porubě věříme, že pomůže mladému týmu svými zkušenostmi. Ve třech utkáních, do kterých už mohla zasáhnout, vstřelila čtyři branky.

 

Májo, jak se zrodil tvůj návrat do Poruby?

„Do Poruby jsem se vrátila, protože se mi zastesklo po rodné Ostravě a nedokázala jsem si představit, že bych se házené dále nevěnovala. Chtěla jsem tady jen trénovat a dohrát sezónu s Vršovicemi, ale nakonec jsme se domluvili na hostování (úsměv)."

 

V utkání s Kynžvartem si vstřelila tři branky, přitom jsi na hřišti nebyla dlouho. Bohužel to ale k výhře nestačilo. Jak vidíš porubský tým a jarní část, bude lépe?

„Mrzí mě, že jsme prohráli. Měly jsme na to vyhrát, ale nevyšlo to. Na hřišti jsem se snažila do toho dát vše a něco mi tam i spadlo. Porubský tým je velice mladý, není tak zkušený, ale má velkou budoucnost a potenciál. Holky v každém utkání bojují do konce. Doufám, že jarní část dopadne lépe, než ta podzimní a nasbíráme nějaké body, abychom se udržely v lize. Věřím v to."

 

Teď jede Poruba na Slavii v rámci Českého poháru, kde hrát ovšem nemůžeš, jelikož jsi v poháru nastoupila za Sokol Vršovice. Jaká myslíš, že je šance Slavii porazit a postoupit do finále?

„Ano, bohužel hrát nemohu, to mě mrzí. Na Slavii znám ještě několik hráček a ráda se tam vracím. Šance určitě je. Holky se musí vyvarovat technických chyb, ty jsou trestané rychlými útoky. Když budou vycházet z dobré obrany a v útočné fázi zachovají klid a rozvahu.....(úsměv). Věřím, že to holky zvládnou a Slavii minimálně potrápí. Budu jim držet moc palce."

 

Utkání bude přenášeno opět na tvcom.cz, odkaz přidáme hned, jak to bude možné. Držte holkám z Poruby palce.

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně