Aktuality A-tým

NA KONCI UTKÁNÍ JSME ŠLI DO RIZIKA, ALE NESTAČILO TO

9.12.2022, 0:22

Poslední utkání podzimní části Interligy hrály Porubanky bez tří zraněných hráček. Přesto se tým nechtěl vzdát a šel do utkání s chutí prolomit dlouhodobou výsledkovou smůlu. Po debaklu na Slavii chtěly holky předvést každopádně lepší výkon. Navíc, když postavení našeho týmu v tabulce není vůbec dobré a body chybí.

 

Skóre utkání otevřela slovenská kanonýrka a zkušená křídelnice Patrnčiaková, ale naše holky dobře bránily a vzaly si vedení na svou stranu (4:2 a 5:4). Pak to bylo jako na houpačce, v 10.minutě byla vyloučena Míša Konečná a soupeřky skóre otočily ve svůj prospěch (5:7), ale potom třemi brankami Sokolky v řadě stav opět otočily (8:7). Skóre jsme ještě zvládli mírně navýšit, ale pak přišla hluchá desetiminutovka, kdy jsme nedali gól, a hráčky z opačného koutu republiky dovedly poločas do tříbrankového vedení 11:14.

 

Na začátku druhé půle se nám nepovedlo soupeřky zaskočit a srovnat skóre. Kynžvart si hlídal mírný náskok do 40.minuty. Následně během chvíle daly soupeřky čtyři rychlé branky, z toho sama Patrnčiaková hned tři a trenér Hudeček si za stavu 14:21 bral time out. Ve 43. minutě ještě bylo dostatek času s nepříznivým výsledkem něco udělat. Bohužel na náš jeden gól reagovaly Západočešky dvěma brankami. Výsledkem bylo děsivé skóre 18:27. Soupeřky polevily a nám se naskytla šance v posledních deseti minutách pokusit se o zázrak. Naše hra se zpřesnila a zrychlila, ale stačilo to jen na korekci výsledku na 25:28.

 

Trenér Hudeček hodnotil utkání:

„O kvalitě Kynžvartu hovořilo vítězství ve 3. kole Evropského poháru v Turecku. Byli jsme si dobře vědomi kvalit hostujícího celku, ale přesto jsme věřili, že můžeme překvapit. Vstup do utkání se nám vydařil a my se ujali vedení. Bohužel jsme opět nedokázali zatlačit na soupeře a zlomit jeho odpor. Celých 11 minut jsme nedokázali vstřelit branku! Nepřekonatelnou překážkou byla brankářka Kynžvartu, která měla v prvním poločase 60% úspěšnost! Hráčky Kynžvartu našeho výpadku dokonale využily a ujaly se vedení. Naše nemohoucnost v postupném útoku vrátila hosty zpět do hry. V poločase jsme si celou řadu věcí vyříkali, ale sesadit hostující celek z pomyslného koně, bylo nad naše síly. Opět uspěchaná, nepřesná střelba a řada zbytečných technických chyb, nás stály lepší výsledek. Stejně jako hráčky Slavie, tak i hráčky Kynžvartu nás tvrdě trestaly z rychlých útoků. Od 20 minuty druhé půle jsme šli do rizika a hráli v 7 hráčkách bez brankářky. Je s podivem, že tato varianta děvčatům svědčí a jsou v ní úspěšnější než ve hře 6:5! Z deseti útoků jsme obdrželi pouze jeden gól do prázdné branky! Děvčata se rvala o dobrý výsledek až do posledního hvizdu a za toto jim patří velký dík. Bohužel se nám podařilo jen kosmeticky upravit výsledek. Neustále opakuji, že naše obranná činnost vysoce převyšuje postupný útok. Hráčky Kynžvartu nám vstřelily z 28 branek plných 13 branek z rychlého útoku! To je pomalu 50%. Pevně věřím, že při tvrdém tréninku dojde v zimní přestávce ke zlepšení a my se budeme prezentovat stejnou kvalitou jak v obraně, tak v útoku."

 

DHC Sokol Poruba - Házená Kynžvart 25:28 (11:14)

Nejlepší střelkyně: Farářová 8/3, Rajová Ka. 4, Ritzová 3 - Patrnčiaková 10, Dvořáková 6/2, Dresslerová 5. Rozhodčí: Fukala, Mohyla. Vyloučení: 2/2.

 

Před vánoční přestávkou čeká Sokolky opět utkání na Slavii. Jedná se o semifinále Českého poháru a hraje se 17.12.2022 v 18:00 a fandit budete moct u tvcom.cz.

 

Fotogalerii na webu naleznete ZDE

 

Kompletní fotogalerii od Štěpánky Czyžové naleznete ZDE

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně