Aktuality A-tým

VÝKON V PRAZE BYL OSTUDNÝ

1.12.2022, 21:48

Utkání nezačalo pro Porubanky vůbec dobře. Co útok, to technická chyba a gól v naší bráně. Za stavu 4:0 bral trenér Hudeček time out. Bohužel se nic nezměnilo. První naši branku vstřelila až v 10.minutě Anežka Farářová ze sedmimetrového hodu. Chvíli na to padl další náš gól z rukou Terky Dybalové, ale bohužel se ne a ne přidat další střelkyně. Zato domácím vycházelo vše, na co sáhly a skóre navyšovaly útok, co útok. v 17. minutě bral trenér Hudeček už druhý oddechový čas za děsivého stavu 12:2! Vstřelili jsme dvě branky, ovšem Slávistky jsme nebyly schopny zastavit. Bohužel ani hrou 7 na 6 a dostávaly jsme jednoduché branky po našich technických chybách. Do šaten šly týmy za stavu 20:7 a musel by se stát zázrak, aby naše holky byly schopny jakkoli smazat gólové manko.

 

Druhá půle začala bohužel úplně stejně, jako ta první. Domácí odskočily ještě o další tři branky opět po našich nepřesnostech. I když jsme začali dávat branky do sítě Slávistek, ubránit nájezdy Pražanek jsme stále nebyly schopny. Navíc přišlo v 11.minutě zranění Máši Šmidákové, která se už nemohla do dalších bojů zapojit. Obraz hry se nijak nezměnil a trápení ukončil hvizd rozhodčího za stavu 38:18.

 

Trenérovi Hudečkovi se utkání nehodnotilo vůbec dobře:

 

„Ještě než přejdu k samotnému hodnocení, musím se za všechny omluvit našim fanouškům a příznivcům, které jsme neskutečným způsobem zklamali. Náš výkon byl doslova ostudný!! Nedokážu pochopit tento kolaps po velice dobrém výkonu v neděli proti Mostu. Vím, že jako trenér zodpovídám za herní výkon družstva, ale takový kolaps jsem ještě nezažil a nedokážu si ho vysvětlit. Musíme si s družstvem sednout a najít příčinu, abychom se tomuto v dalším průběhu ligy vyvarovali. Do utkání jsme vstoupili tím nejhorším možným způsobem. Během 5 útoků jsme udělali 4 technické chyby, které soupeř potrestal lacinými brankami z rychlého útoku a ujal se vedení, které pak v dalším průběhu pohodlně navyšoval. Naše hra se rozpadla jako domeček z karet a v družstvu se nenašel nikdo, kdo by zavelel k obratu. Pokoušeli jsme se dostat zpět do hry hrou v 7 hráčkách bez brankářky. Docílili jsme několika branek, ale uspěchaná střelba a další technické chyby, kterých jsme v utkání udělali 32!!!, nabízely soupeři další gólové šance. Poločas jsme tak prohráli 20 : 7. V šatně jsme si veškeré herní problémy vyříkali, ale obraz naši hry byl nadále stejný. Po neskutečně slabém a ostudném výkonu jsme nakonec odešli po zásluze nejen poraženi, ale potrestáni. Toto se nesmí opakovat! I přes ostudnou porážku si stojím za svým názorem, že se naše družstvo posunulo o nějaký krůček vpřed. Hlavně v obranné fázi. Nyní se musíme z této kruté porážky otřepat a připravit se na další utkání, které nás čeká ve středu 7.12., proti nebezpečnému družstvu z Kynžvartu. Pevně věřím, že se holky dají do pořádku a budou se prezentovat daleko lepším výkonem, než který předvedly v Praze."

 

DHC Slavia Praha - DHC Sokol Poruba 38:18 (20:7)

Nejlepší střelkyně: Míšová 8, Zimová 5, Holeňáková 5/1, Vostárková 4 - Hiraldo 4/3, Prašivková 3, Farářová 3/1. Rozhodčí: Benuš, Háza. Vyloučení: 3/2.

 

Jak už trenér zmínil, další utkání hraje Poruba s Kynžvartem a bude to poslední domácí utkání v roce 2022. Pak už čeká holky z Poruby semifinále Českého poháru, hraje se 17.12.2022 a opět na Slavii.

 

(Foto: FB DHC Slavia Praha)

 

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně