Aktuality A-tým

V NEDĚLI PŘIJEDE DO OSTRAVY ÚČASTNÍK LIGY MISTRŮ MOST

22.11.2022, 13:43

Poruba kromě Českého poháru stále čeká na další výhru. Naposledy v Interlize vyhrála v prvním kole ve Stupavě. Holky nepředvádí určitě špatné výkony, ale na body zatím nestačily. Také tým trápí zranění. Každopádně i přesto tým neklopí hlavy a stále bojuje zápas od zápasu, favorit nefavorit. Po Písku nyní přivítají Sokolky doma v neděli Most, nejlepší český tým posledních let a letošní účastník Ligy mistrů.

 

Se Sabinou Tížkovou Bártovou se vrátíme k utkání na jihu Čech a samozřejmě se zeptáme taky, jak na Most.

 

Sabi, v Pisku jste padly, nebyly jste kompletní. Jak bys hodnotila ty sama váš výkon?

„Na to, že náš tým nebyl zcela kompletní, bych hodně vyzdvihla naši mladou obranu, která pod vedením zkušených starších hráček, byla dle mého dobrá. Týmu chybí zkušenosti. Je to mladý tým, ale velmi perspektivní. Našim problémem byla hlavně střelba a technické chyby, za které nás Písek se zkušenými hráčkami jako je Korešová, Stellnerová trestaly. V Písku ta „zkušenost", prostě vyhrála."

 

Po pauze ses letos vrátila do brány a v Písku si holky držela, když se Adéle moc nedařilo a Páťa nebyla. Bylo tě slyšet i na lavičce hecovat tým. Jak teda vidíš svou roli v týmu?

„Jsem ráda, že mi dal trenér důvěru. Snad jsem ho ani holky nezklamala a ukázala, že mohu být pro tým platnou hráčkou. Chtěla bych určitě holkám předat zkušenosti, které jsem měla tu čest taky nasbírat v této nejvyšší soutěži. Jak zkušenosti ze samotné házené, tak i mimo ni.  Je důležité, aby fungovala správná parta zvlášť, když se nedaří apod. To je podle mě klíč k úspěchu. Vidím zlepšení každým dnem.(úsměv)

 

Teď vás čeká doma Most, který podruhé klopýtl a doma Olomoucí a remizoval. Jak se na něj připravit?

„Doufám, že do třetice.... (smích). Připravíme se na Most stejně důkladně jako na kterýkoliv jiný tým. První poločasy jsme měli doposud s každým soupeřem dle mého velmi vyrovnané a snad pro diváky líbivé. Problémem je náš druhý poločas, kdy soupeř ukáže svou zkušenost a rozvahu. Jak už jsem říkala, jsme velmi mladý tým, který pomalu, ale jistě každým zápasem sbírá víc a víc sebedůvěry a nezbytné zkušenosti. Myslím, že naší výhodou v zápasech je, že můžeme překvapit jakéhokoliv soupeře. Proto nás přijďte podpořit a společně se námi porvat o body."

 

Podpořit náš tým můžete v neděli 27.11.2022 od 17:00hod. Před ženami hrají ve 12:00 a 14:00 naše mladší a starší dorostenky a to se Slávií Praha. Budou potřebovat podporu fanoušků, tak neváhejte a přijďte podpořit také naše mládí.

 

V případě, že opravdu nemůžete, na tvcom.cz budou ke shlédnutí všechna tři utkání.

Ženy: ZDE

Dorostenky: (doplníme)

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně