Aktuality A-tým

MOL LIGA POKRAČUJE SOKOLSKÝM DERBY V PÍSKU.

15.11.2022, 14:25

Ostravské házenkářky konečně prolomily šňůru porážek a porazily Olomouc v Českém poháru. Teď ale po delší pauze pokračuje MOL liga a do konce roku chybí odehrát ještě čtyři utkání z podzimní části sezóny. Prvním z těchto čtyř soupeřů je písecký Sokol, který v letošní sezóně posílil mimo jiné také o svou odchovankyni Ivetu Korešovou, ta je momentálně nejlepší střelkyně Interligy. Písek je po sedmém kole na čtvrté pozici, ale nemá zatím dohráno utkání s Dunajskou Stredou, které se z technických důvodů nedohrálo.

 

Ivany Salašové jsme se zeptali jak na uplynulé utkání Českého poháru, tak na to blížící se interligové v Písku.

 

Sally, postup do semifinále Českého poháru je doma, slavilo se?

„Měly jsme určitě radost, že jsme po dlouhé době zažily pocit výhry. Takže pak se šlo posedět a popovídat. Jsme si ale hlavně vědomé toho, že potřebujeme vybojovat body do hlavní soutěže."

 

Koho bys ty osobně z možných soupeřů ráda viděla v semifinále (Kynžvart, Most, Slávia)?

„Všichni soupeři, které můžeme v poháru dostat, jsou silné týmy. Shodou okolností jsme v podzimní části zatím ani s jedním nehrály, čekají nás v posledních třech kolech MOL ligy. Přestože Slavia má dosud, stejně jako Most, pouze jednu prohru, nejraději bych hrála právě s ní. Ale uvidíme. (úsměv)"

 

Teď vás čeká v MOL lize Písek v jejich ne úplně populární Obloukovce. Jak se na ně co nejlépe připravit?

„Utkání v Písku opravdu patří k těm nejnáročnějším. Po dlouhé a nepříjemné cestě na nás čeká chladná a tmavá hala. Přesně na to se ale nebudeme soustředit, stejně to už známe. Na co se budeme zaměřovat, jsou nejzkušenější hráčky Písku. Hlavní dvě opory Korešová a Stellnerová jsou téměř dokonale sehrané a tvoří hlavní osu hry Písku. Určitě tomu přizpůsobíme obranu. Písek je z těch týmů, které hrají za jakéhokoliv stavu na maximum až do konce, takže my uděláme to stejně. Držte nám na dálku palce!"

 

Utkání můžete v sobotu sledovat opět na tvcom.cz ZDE

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně