Aktuality A-tým

VYHRÁL ŠŤASTNĚJŠÍ TÝM

23.10.2022, 20:00

Netradičně v hale v Polance přivítaly Ostravanky soupeřky ze Zlína a zaplněná hala od začátku hnala holky z Poruby ke dvěma bodům, které domácí chtěly moc získat. Začátek se jim povedl, obrana skvěle fungovala a brzy si Porubanky vytvořily tříbrankový náskok (4:1), a to hlavně zásluhou Máši Šmidákové a Ivany Salašové. Utkání od začátku bylo hlavně o obranách a branek padalo velmi málo. Zlínské hráčky si po výhře s Olomoucí věřily, brzy se na naše holky dotáhly (6:6) a následně hlavně zásluhou Gabrhelové a Daňkové dokonce odskočily ve skóre na 6:8. Bohužel někdy také po našich zbytečných chybách. Naše děvčata se nevzdala a poločas nakonec skončil smírně 9:9.

 

Druhý poločas byl do své poloviny přetahovanou a opět rozhodovaly obrany a také brankářky. Nám fungovala hlavně spolupráce s pivotmankou Míšou Konečnou. Pak se ale zranila Adéla Baumbachová, byla vyloučena Míša Konečná a toho zlínské hráčky využily a odskočily ve 47.minutě na rozdíl dvou branek (15:17). Potom už to byl boj o každý centimetr hřiště a míčů už do obou sítí moc nespadlo. V 57.minutě ještě Sokolky srovnaly na 18:18, ale konec utkání byl z naší strany hodně nervózní a plný technických chyb. Jedinou branku už vsítila pouze zlínská Herbočková a nezměnily na skóre ani time outy obou zkušených lodivodů.

 

Trenér Hudeček hodnotil těsnou prohru takto:

„Čekali jsme vyrovnané utkání, protože herní kvalita obou družstev je podobná. Vstup do utkání se nám vydařil a my získali mírný náskok. Bohužel už se stalo tradicí, že můžeme soupeři odskočit na výraznější brankový rozdíl, ale tyto situace prozatím nezvládáme. Opět zbytečné technické chyby, ukvapená a neúspěšná střelba nás připravily o výraznější vedení. Soupeř našich chyb využil a ujal se vedení 6:8. Naše mladé hráčky však ukázaly obrovskou vůli a bojovnost a do konce poločasu jsme srovnali. Druhý poločas se podobal prvnímu jako vejce vejci. Bohužel jsme opět kupili až školácké technické chyby a v postupném útoku jsme byli hlavně z prostoru křídel doslova nuloví. V 6.minutě se nám zranila naše střední spojka Adéla Baumbachová, která dokáže v postupném útoku organizovat naši hru. Po jejím odchodu ze hřiště jsme již nedokázali hrát tak kvalitně a naše hra se v mnoha případech rozpadla do osobních soubojů. Hlavně ale naše spojky v tomto utkání neprokázaly kvalitu hry a i ony se trápily stejně jako naše křídla. Neustále jsme tak dotahovali jedno až dvoubrankový náskok soupeře. V samotném závěru jsme ještě zkusili hru bez brankáře 7 na 6, ale špatně jsme situaci vyhodnotili a ani jsme nevystřelili. Utkání jsme tak nešťastně prohráli o jedinou branku. Dovolím si tvrdit, že nevyhrál lepší, ale šťastnější tým. Naše družstvo opět dokázalo, že obrana výrazně předčí útočnou fázi. V tomto utkání musíme vyzdvihnout výborný výkon obou brankářek, které měly úspěšnost zásahů 41%! Myslím, že jsme vítězství soupeři v mnoha případech usnadnili. V reprezentační přestávce musíme pokračovat nadále v pilování velmi dobré obrany, ale hlavně se musíme zaměřit na náš postupný útok a střeleckou úspěšnost!!! Tady nás čeká největší kus práce."

 

DHC Sokol Poruba - Handball club Zlín 18:19 (9:9)

Nejlepší střelkyně: Konečná 6, Farářová 5/2, Salašová 3 - Daňková 6/5, Gabrhelová 5, Ševčíková 3. Rozhodčí: Friedel, Kučerka. Vyloučení: 2/3.

Na další výhru tedy Ostravanky stále čekají. Nyní čeká MOL ligu reprezentační přestávka a pokračovat bude až za tři týdny. Hrát se ale bude za dva týdny, kdy 12.11. přijde na řadu čtvrtfinále Českého poháru. Soupeře se dozvíme už teď v úterý 25.10.2022. Kolem poledne budou rozlosovány dvojice, které budou bojovat o Final 4.

 

Fotogalerii z utkání můžete shlédnou na našem webu ZDE

 

Kompletní fotogalerii od Štěpánky Czyžové pak ZDE

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně