Aktuality A-tým

ZÁKLADEM ÚSPĚCHU BUDE DOBRÁ OBRANA

17.10.2022, 21:39

Další kolo MOL ligy pokračuje pro Porubanky velmi důležitým utkáním. Soupeřkami budou kolegyně v tabulce, házenkářky ze Zlína. Ty porazily o víkendu na domácí palubovce Olomoucký tým 31:28 a přeskočily tak Ostravanky v tabulce o jeden bod.

 

Náš tým by měl být tentokrát v kompletní sestavě a cíl je jasný, získat doma oba body. Vítězství v MOL lize okusily Sokolky naposledy hned v prvním utkání ve Stupavě. Od té doby nepředvádí mladý porubský tým špatné výkony, ale k bodům zatím nevedly.

 

Jak už jsme psali, v kádru Poruby, stejně jako v ostatních interligových celcích, jsou zařazeny i talentované starší dorostenky. Ty naše získávají cenné zkušenosti v nejvyšší soutěži, ale největší herní zátěž mají v 1.lize starších dorostenek. V neúplné tabulce nejvyšší dorostenecké soutěže jsou zatím na 6.místě za dvě výhry, jednu remízu a jednu prohru.

 

Jedné z nich, mladé spojky Eriky Feldmannové jsme se zeptali na dojmy z jejího prvního interligového utkání a jaké vidí šance v dorostenecké lize i se Zlínem.


Eriko, v Michalovcích jsi měla interligovou premiéru, jaké to byly pocity? Navíc rovnou proti loňskému vítězi MOL ligy.

„Jsem vděčná za příležitost, zkušenost to byla k nezaplacení. Užívala jsem si každou sekundu na hřišti i mimo něj. Až teda na zdlouhavou cestu, ale to k tomu přece patří. Je faktem, že Michalovce mají kvalitní tým zkušených hráček, nebylo to nic lehkého, navíc když nám chyběly klíčové hráčky. Přes to si ale troufnu říct, že jsme se s tím, alespoň ve druhém poločase, popraly."

 

S dorostenkami teď válčíte v 1.lize, zatím jste po 5.kolech v polovině tabulky, jaké máte ambice?

„Ambice máme samozřejmě vysoké, kdo nemá vysoké ambice - nehraje první ligu. Je to náročné, ale s holkama se hecujeme, co nejvíc to jde a společně zvládneme vše."

 

V MOL lize vás teď čeká soused v tabulce Zlín, který porazil Olomouc, jak se na něj nejlépe připravit?

„Základ je samozřejmě jako vždy obrana, nedělat tolik technických chyb jako v Michalovcích, hrát týmově a hlavně je chtít porazit! Také doufáme, že nás přijde podpořit plná hala."

 

Holky potřebují maximální diváckou podporu, přijďte proto v sobotu do haly v Polance nad Odrou, kde rozhodčí zahájí utkání v 19:00. Pokud nemůžete, utkání bude opět ke shlédnutí na tvcom.cz ZDE

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně