Aktuality A-tým

DALŠÍHO FAVORITA JSME TRÁPILI POUZE POLOČAS.

9.10.2022, 12:01

Do Ostravy přijela zatím neporažená Šaľa pro další body, ale Porubanky byly od začátku utkání zásadně proti. Mladý porubský tým se zkušenějšího soupeře vůbec nezalekl a jejich rychlou hru zvládal pokrývat. Dobrou kombinační hrou si naše holky vytvořily v 5.minutě dvoubrankový náskok (5:3). Fungovala hlavně spolupráce s pivotmankou Míšou Konečnou. Šaľanky ale zabraly a ve 22.minutě Vargová srovnala na 10:10. Trenér Hudeček si vzal oddechový čas a domácí si vzaly vedení zpátky na svou stranu (12:10). V závěru poločasu ještě snížila Königová na 12:11, Poruba si mohla vzít dvoubrankové vedení zpět, ale Anežka Farářová neproměnila sedmimetrový hod a do šaten se šlo s jednobrankovým vedením.

 

První pětiminutovka druhé půle se bohužel Ostravankám vůbec nepovedla, což nakonec rozhodlo o celkovém výsledku. Obrana hostí vždy naše pokusy zablokovala nebo střely vychytala brankářka, oproti tomu my nedokázali šance Šaľy pokrýt, a výsledkem byl obrat ve skóre na 12:15. Holky se ale nechtěly vzdát a i přes nepříznivé skóre 15:20 ve 48.minutě stále bojovaly. Výsledkem bylo snížení náskoku hostí na 21:24 v 55.minutě. Holky z Poruby mohly dokonce snížit na rozdíl dvou branek a závěr utkání tak zdramatizovat, ale nejlepší střelkyně utkání Míša Konečná nepřekonala brankářku Šaľy ze sedmimetrového hodu. Pak už si slovenský tým vítězství pohlídal a dva body si tak z haly Sareza odvezl.

 

Sokolky opět předvedly velmi sympatický výkon, ale po vítězství ve Stupavě na další body stále čekají. Pevně všichni věříme, že se to brzy zlomí.

 

Hodnocení trenéra Hudečka:

 

"Dobře jsme se na našeho soupeře připravili a od prvního hvizdu jsme drželi se soupeřem krok. Výkon našeho družstva v prvním poločase byl opravdu velmi dobrý. I přes veškerá upozornění se druhý poločas podobal předcházejícím utkánímm jako vejce vejci. Naše mladé družstvo nedokázalo navázat na herní kvalitu z prvního poločasu. Po zbytečných technických chybách a neproměňování šancí jsme pustili našeho soupeře do vedení, které si již zkušeně pohlídal. V posledních deseti minutách jsme šli do rizika a hráli v 7 hráčkách bez brankářky. Ani tato naše snaha nám ale nepřinesla úspěch. Na hráčkách je vidět zlepšení, ale ještě máme před sebou moře práce."

 

 

 

Sokol Poruba - HK Slovan Duslo Šaľa 23:27 (12:11)

Nejlepší střelkyně: Konečná 10/3, Farářová 5/1, Baumbachová 2 - Ščípová 9/4, Pócsiková 5, Königová 4. Rozhodčí: Blanár, Opava. Vyloučení: 3/4.

 

Moc času na regeneraci tým nemá, hned ve středu jede do Michalovců, které po vyrovnaném utkání podlehly o jednu branku Olomouci a jsou tak jen o dva body před námi. Další domácí utkání pak Porubu čeká v sobotu 22.10., kdy výjimečně v hale Polanky přivítá zatím poslední tým v tabulce Zlín.

 

Fotogalerii na našem webu najdete ZDE

Kompletní fotogalerii Štěpánky Czyžové pak ZDE

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně