Aktuality A-tým

MUSÍME UDRŽET KVALITU HRY PO CELOU DOBU UTKÁNÍ

25.9.2022, 22:02

Utkání v Plzni začalo pro Porubanky dobře, hned v prvním útoku po faulu na Adélu Baumbachovou a z nařízeného sedmimetrového hodu skórovala Anežka Farářová. Plzeň ale hned odpověděla akcí dohranou do pivota. Z druhého útoku skórovala Ivana Salašová, Plzeň opět srovnala, tentokrát z křídla. Naše holky dobře bránily nejlepší střelkyni domácích Galuškovou a navýšily skóre na 2:4 a utkání měly pěkně rozehrané. K naší smůle se ale rozchytala domácí brankářka Řezáčová a Západočešky si vzaly vedení na svou stranu (5:4). Našim holkám fungovala spolupráce s pivotkou Míšou Konečnou a pálilo to opět i Anežce Farářové, ale stačilo to maximálně vždy jen na srovnání stavu (11:11). Na konci poločasu bohužel zaúřadovalo trio Galuškových - Dominika, Linda i Veronika, Plzeň opět odskočila (14:11) a Anežka s Adélou Baumbachovou stačily jen snížit na poločasových 14:13.

 

Do druhé půle nastupovaly naše holky ve dvojnásobné přesilovce, kdy na konci první půle faulovaly domácí hráčky, ale vůbec jsme početní převahy nedokázaly využít. Kvůli teči při střele Galuškové Veroniky a naší technické chyby v útoku jsme dokonce dvakrát inkasovaly a Plzeň odskočila na 16:13. Opět z rukou Míši Konečné a Anežky Farářové jsme se dotáhly (18:17), ale na srovnání to nestačilo. Naše střely chytala domácí brankářka, dokonce zneškodnila i sedmimetrový hod Anežky Farářové. V 19.minutě ještě stále byla šance na srovnání skóre a otočení utkání v náš prospěch, kdy Adéla Baumbachová snížila na 21:19, ale pak jsme pět minut nedaly branku a naopak domácí skórovaly čtyřikrát (25:19). Nedokázaly jsme využít ani častých přesilovek a Plzeňačky už si vítězství pohlídaly (30:23).

 

Hodnocení trenéra Hudečka:

„Věděli jsme, že nás čeká silný a nepříjemný soupeř, který se opírá o vynikající střelecké schopnosti Veroniky Galuškové. Ta potvrdila své kvality a přesto, že jsme se na její hru připravovali, zatížila naše konto 12 brankami. Naše utkání se podobají jako vejce vejci. První poločas dokážeme hrát výborně a ve druhém propadáme ve všech činnostech. Stejné to bylo i v tomto utkání. V prvním poločase jsme opravdu hráli výborně a měli velké množství příležitostí získat brankové vedení. Bohužel jsme tyto šance promarnili a poločas prohráli. Ve druhém jsme nakupili velké množství technických chyb, které soupeř potrestal. Rovněž jsme neproměnili celou řadu vyložených šancí a domácí si vybudovaly pohodlný náskok, který jsme se snažili zlomit hrou 7:6. Ale jak jsem říkal, šance, které jsme si vypracovali, jsme trestuhodně zahazovali.  Zatím tyto náročné a vypjaté situace mladé hráčky nezvládají. Domácí tak zaslouženě zvítězili a my máme o čem přemýšlet. Musíme udržet kvalitu hry celých 60 minut!!!"

 

 

DHC Plzeň - DHC Sokol Poruba 30:23 (14:13)

Nejlepší střelkyně: Galušková V. 12/4, Kepková 4 - Farářová 7/3, Konečná 6, Rajová Kr. 3. Rozhodčí: Veselý, Zelenka. Vyloučení: 8/5.

 

Příští víkend se nehraje z důvodu reprezentační pauzy a MOL liga se opět rozjede další víkend a Poruba 8.10. přivítá na domácí palubovce zatím neomylnou Šalu, která má na kontě skalpy Kynžvartu, Dunajské Stredy, Stupavy a Olomouce.

 

(Foto: DHC Plzeň)

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně