Aktuality A-tým

V PLZNI TO BUDE TĚŽKÉ, ALE BODY CHCEME DOVÉZT DO OSTRAVY

21.9.2022, 11:44

Mladý porubský tým čeká o víkendu cesta do Plzně, kde se v sobotu v 17:00 utkají s týmem DHC. Sousedky v tabulce mají stejně jako my dvě porážky a jednu výhru, kdy těsně zdolaly Olomouc a dvakrát jim naložil Most a letos posílený Písek. Nebude to ale v Plzni nikterak jednoduché utkání. Plzeň se opírá především o kanonýrku Veroniku Galuškovou, která je momentálně na třetí pozici nejlepších střelkyň MOL ligy, o dvě branky za naší Anežkou Farářovou a o tři za první Ivetou Korešovou, která táhne Sokolky z Písku.

 

Naše holky se po letošní velké proměně kádru na hřišti ještě trochu hledají a postupně ladí ideální formu. Všichni ale věříme, že si vše brzy sedne a těsné prohry se promění v bodový zisk. Tým táhne za jeden provaz, nálada v šatně i mimo je dobrá, teď už jen proměnit dřinu na trénincích ve výhry. V našem mladém týmu si své pevné místo našly i loňské mladší dorostenky, mezi nimiž nechybí juniorská reprezentační brankářka Patricie Wizurová, odchovankyně karvinského Sokola. Uplynulý víkend byl pro starší dorostenky, které jsou už v kádru žen, velmi náročný. V sobotu těžké utkání v Olomouci, v neděli silný soupeř z Mostu v rámci 1.ligy starších dorostenek a v pondělí pohárové utkání v Kunovicích. Páťu jsme malinko vyzpovídali:

 

Páťo, program byl velmi náročný, které utkání bylo pro tebe nejtěžší? Zasáhla si do všech třech, jak moc byla cítit únava?

„Všechna tři utkání byla těžká, ale pro mě bylo nejtěžší to v Olomouci. V bráně jsme se vystřídaly nakonec všechny tři. Myslím si, že únavu jsme hlavně v pondělí pocítily dost, ale když dojde na zapás, házíme to za hlavu a dáme do toho vždy vše (úsměv)."

 

Teď vás čeká venku Plzeň, co na ně bude platit?

„Na Plzeň se pečlivě připravujeme a věřím, že pokud uděláme vše, jak máme, uhlídáme Verču Galuškovou, tak body pojedou spolu s námi do Ostravy. Držte nám palce!"

 

Utkání můžete opět sledovat na tvcom.cz. Odkaz na utkání je ZDE

 

(Úvodní foto: IHF)

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.DHC Sokol Poruba110033:298
4.Handball club Zlín100129:318

Nejlepší střelkyně