Aktuality A-tým

POSTUP V ČESKÉM POHÁRU SE NERODIL LEHCE

20.9.2022, 14:54

Netradičně v pondělí jely Porubanky do Kunovic odehrát 3.kolo Českého poháru. Kunovice v minulé sezóně vyhrály 1.ligu žen, ale v baráži se přes Zlín do MOL ligy nedostaly. Letos začaly sezónu dvěma výhrami, kdy Otrokovice i Havlíčkův Brod porazily rozdílem třídy a opět míří ve druhé nejvyšší soutěži vysoko.

Ve specifické kunovické hale začalo utkání v 18:00 a bojovné mladé domácí družstvo se ujalo vedení. Naše holky nepochopitelně kupily chyby a nepřesnosti a první branku vsítila Kača Bestová z pravého křídla až v 6.minutě (3:1). Domácí se velmi lehce dostávaly do šancí a hlavně trio Fleková, Kutálková, Vašíčková sázelo do naší branky jeden gól za druhým. Celý první poločas si tak Kunovice udržovaly přibližně tříbrankové vedení. Do šaten se tak šlo za stavu 14:11.

Do druhé půle naskočily Sokolky více koncentrovanější a pomalu začaly ukrajovat z náskoku domácích. V 10.minutě srovnala Anežka Farářová na 17:17 a domácí trenér bral oddechový čas. Dalších přibližně pět minut nepadla ani na jedné straně žádná branka, domácí Fleková neproměnila ani sedmimetrový hod a utkání vypadalo, že bude do konce ještě zajímavé. V 16.minutě se jmenovaná kanonýrka dopustila už třetího zákroku proti pravidlům a obdržela třetí dvouminutový trest a tím pádem i červenou kartu. Toto nelibě nesla domácí střídačka a kunovická funkcionářka obdržela dokonce modrou kartu. Následnou přesilovou hru naše holky využily a sérií čtyř branek se ujaly vedení (17:21). Toto čtyřbrankové vedení už si do konce utkání Porubanky udržely (21:25).

 

Trenér Hudeček krátce hodnotil utkání:

„V utkání jsme byli mírným favoritem, ale hlavně v prvním poločase jsme tuto roli vůbec nepotvrdili a do šaten jsme odcházeli za nepříznivého stavu. V šatně jsme si všechno vyříkali a druhý poločas byl z naší strany výborný. Po kolektivním výkonu jsme nakonec otočili výsledek a postoupili do dalšího kola."

 

SHK Kunovice - DHC Sokol Poruba 21:25 (14:11)

Nejlepší střelkyně: Fleková 7, Vašíčková 6/1, Kutálková 4 - Šmidáková 6, Farářová 6/3, Salašová 4. Rozhodčí: Klossová, Šimková. Vyloučení: 6/3 (ČK Fleková Lucie, MK Fleková Lenka).

 

Na čtvrtfinálového soupeře si nějakou dobu počkáme, některá utkání 3.kola se ještě dohrávají během října. Nyní čeká Sokolky další kolo MOL ligy, opět venkovní utkání a to v sobotu 24.9. v 17:00 v Plzni.

 

(Foto: FB SHK Kunovice)

https://www.hazenaporuba.cz/cz/multimedia/fotogalerie/271-fotogalerie-z-poharoveho-utkani-shk-kunovice-sokol-poruba.html

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně