Aktuality A-tým

NA OLOMOUC SI VĚŘÍME, PŘIJEĎTE NÁS PODPOŘIT!

13.9.2022, 9:46

Tabulka MOL ligy po dvou kolech vypadá velmi zajímavě. Bez porážky jsou dva slovenské (Šala a Dunajská Steda) a dva české týmy (Slávia a Most) a překvapivě mezi nimi nejsou Michalovce, které mají na svém kontě dvě porážky. Zatím jsou ještě bez bodu Stupava, Zlín a překvapivě také Olomouc, která dvakrát těsně podlehla Dunajské Stredě a Plzni.

 

A právě v Olomouci se o víkendu představí naše Sokolky. V sobotu v 17:30 v hale Zory budou naše holky chtít potvrdit sympatické výkony z prvních dvou kol. Olomouc také docela razantně omladila, kariéru ukončilo několik zkušených hráček. Přesto má stále svou sílu a kádr Hanačky doplnily talentovanými dorostenkami stejně jako Poruba. Jednou z našich mladých talentovaných odchovankyň je Klára Ulmanová, dorostenecká reprezentantka, nejlepší střelkyně 1.ligy mladších dorostenek (226 gólů), která v loňské sezóně s týmem mladších dorostenek získala stříbrné medaile v nejvyšší soutěži a dva prestižní tituly na turnajích Prague handball cup a Eurofest v Koperu.

 

Kláru jsme malinko vyzpovídali.

 

Kláro, z mladších dorostenek rovnou do žen. Jak velký to je rozdíl?

„Rozdíl to je velký, hra je rychlejší, fyzicky náročnější a mnohem tvrdší. Já však doufám, že se mi postupně podaří takovou hru zvládat a budu pro tým platnou hráčkou."

 

S Dunajskou si hrála na začátku spiše jen v obraně, ke konci si přešla i do útoku a ze dvou střel hned dvě trefy. Tvé první interligové, gratulace. To asi bude znamenat příspěvek do týmové kasy?

„Za první vstřelené góly jsem samozřejmě ráda a taktéž za každou minutu na hřišti a je jedno, jestli v obraně či útoku. No a s "příspěvkem do týmové kasy" samozřejmě počítám (smích)."

 

Teď vás čeká Olomouc, která zatím body nezískala, a právě proto si to bude chtít určitě vynahradit před domácím publikem. Věříte si na ně?

„Olomouc nebude snadný soupeř, ale uděláme všechno pro to, abychom domů přivezli 2 body. Určitě si na ně věříme a doufáme, že nás přijedou podpořit naši fanoušci, nemají to daleko (úsměv)."

 

Tým se bude těšit na velkou podporu v olomoucké hale. Pokud nemůžete přijet naše holky podpořit, utkání samozřejmě můžete sledovat na tvcom.cz, odkaz je ZDE

 

Minulý týden bylo rozlosováno také 3.kolo Českého poháru, do kterého už zasáhnou interligové celky a Poruba se utká s loňským lídrem 1.ligy a účastníkem baráže SHK Kunovice. Utkání se hraje už v pondělí 19.9.2022 v 18:00 v Kunovicích.

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně