Aktuality A-tým

PRVNÍ DOMÁCÍ UTKÁNÍ SEZÓNY JE TADY

6.9.2022, 7:52

První domácí utkání nové sezóny čeká Porubanky tuto sobotu 10.9. od 18:00 hodin. V domácím prostředí haly Sareza přivítají ambiciózní tým z jihu Slovenska - Dunajskou Stredu. Ta porazila v prvním kole na své palubovce Zoru Olomouc těsně 28:26. Eliška Desortová, která po loňské sezóně právě do Dunajské Stredy přestoupila z Poruby, nasázela Hanačkám sedm branek. Nyní se však postaví proti svému bývalému týmu.

 

Na blížící se utkání, ale také na to minulé se zeptáme naší levoruké Anežky Farářové, exekutorky posledního volného hodu, který rozhodl, že Poruba brala ve Stupavě oba body.

 

Anežko, ve Stupavě ti to pálilo, věřila sis na tu poslední devítku?

„Věřila jsem si. Měla jsem pocit, že by to mohlo vyjít, byla malá debata o tom, kdo na ni půjde a nakonec jsem šla já. Nebyla jsem ani nervózní, šla jsem tam jen s tím, že to zkusím a nakonec to s velkým štěstím vyšlo (úsměv)."

 

Vývoj utkání nebyl dobrý, věřili jste si, že to otočíte? Jaká byla nálada v týmu?

„Zápas nebyl vůbec podle našich představ, hlavně část prvního poločasu, kdy se nám nepodařilo několik minut dát gól, naštěstí jsme se pak do konce poločasu zvedly a manko stáhly. Do druhého poločasu jsme šly s tím, že to musíme otočit a to se nám díky bojovnosti a obětavosti naštěstí povedlo."

 

Teď vás čeká první domácí utkání proti Dunajské Stredě s Eliškou Desortovou, proti které budeš přímo na hřišti hrát. Jak se těšíš na tenhle souboj?

„Určitě se těším. Dunajská je jeden z nejsilnějších týmů ligy. Nebude to lehký zápas, musíme se na něj pořádně připravit. Věřím, že Dunajskou můžeme překvapit. Snad nám k tomu pomůže i plná hala."

 

Rozhovor na webu ČSH s Anežkou ZDE

 

Děkujeme a do dalšího utkání držíme palce.

 

Pokud nebudete přímo v hale, můžete utkání sledovat na tvcom.cz ZDE

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně