Aktuality A-tým

INFARKTOVÝ ZÁVĚR VE STUPAVĚ!

5.9.2022, 11:13

Utkání ve Stupavě začalo pro naše děvčata velmi dobře a hlavně zásluhou Adély Baumbachové a Anežky Farářové vedly Porubanky v 6.minutě 5:1. Pak ovšem přišlo naše hluché období a oproti loňské sezóně posílený domácí tým zabral a překlopil vedení na svou stranu. Ve 25.minutě naše holky dokonce prohrávaly rozdílem šesti branek (7:13!). Naštěstí se Ostravanky nevzdaly a do poločasu stáhly náskok domácích na přijatelných 12:14.

Druhý poločas měl podobný průběh jako ten první. Skvělým začátkem jsme smazali náskok domácích a skóre otočili na 16:14. Pak ovšem opět přišel nepochopitelný výpadek a Stupava si vzala vedení zpět (16:18, 18:22). Závěr utkání patřil naštěstí naši Anežce Farářové, která se nebála vzít zodpovědnost na sebe a držela naděje na zisk bodů. Samotný konec byl infarktový. Nejprve vyrovnala Adéla Baumbachová na 24:24, v poslední minutě Anežka Farářová poslala Porubu do vedení 25:24, ale domácí Bahorecová ještě stihla vyrovnat. Trenér Hudeček si vzal oddechový čas, tým uklidnil a zadal pokyny. Výsledkem byl volný hod nařízený po závěrečném hvizdu. Míče se chopila neomylná Anežka Farářová a poslala jej za záda domácí brankářky. Poruba si tak připsala první dva body i přes velmi nepříznivě se vyvíjející průběh utkání.

 

Trenéra Hudečka jsme se zeptali na jeho hodnocení:

„Vzhledem ke změnám v obou družstvech se dalo očekávat vyrovnané a dramatické utkání. Po dobrém začátku začaly naše hráčky kupit technické chyby, zbrkle střílely a domácí hráčky nás trestaly z rychlých útoků. Ke zlepšení naší hry nepomohl ani oddechový čas. Domácí tak získaly ve 25. minutě hrozivé vedení 13 : 7!!! K mému velkému překvapení se naše hráčky od tohoto momentu uklidnily, zpřesnily svou hru v postupném útoku a zvýšily agresivitu v obraně. Domácí najednou nevěděly co hrát a my do poločasu snížili vedení domácích. V šatně jsme si vyříkali veškeré chyby a určili taktiku na druhý poločas. Vstup do druhé půle nám vyšel a my otočili skóre v náš prospěch. Bohužel jako již mnohokrát nám soupeř svým vyloučením nabídl možnost zvýšit náš náskok, ale my naši početní převahu nevyužili, naopak jsme dovolili domácím otočit skóre. Stejně jako v první půli jsme snižovali náskok domácích a v 60.minutě se dokonce ujali vedení. Domácí však ihned po naší brance skórovali a srovnali stav.  Naštěstí se Anežka trefila z poslední devítky (úsměv). Sportovně musím přiznat, že nevyhrál lepší, ale šťastnější tým, i když na toto se historie neptá. Nebudu chválit jednotlivé hráčky, protože toto vítězství bylo vítězstvím kolektivu. Celá lavička utkáním neskutečně žila a povzbuzovala své spoluhráčky na hřišti. Bylo jedno, zda hraje některá 5 nebo 20 minut, zkrátka to byl kolektivní výkon. Toto vítězství určitě našim hráčkám zvedne sebevědomí, které budou potřebovat již tuto sobotu, kdy nás na domácí palubovce čeká nesmírně těžký soupeř opět ze Slovenska - Dunajská Streda, v jehož dresu nastoupí naše bývalá hráčka Eliška Desortová. Musíme udělat maximum, abychom potvrdili naše vítězství a prezentovali se ještě kvalitnějším výkonem."

 

AHT HC Tatran Stupava - DHC Sokol Poruba 25:26 (14:12)

Nejlepší střelkyně: Holešová 7/2, Bahorecová 6, Karkušová 4, Kovácsová 4/1 - Farářová 10/5, Baumbachová 5, Hiraldo 3. Rozhodčí: Haščíková, Kellner. Vyloučení: 3:1.

 

Jak již zmínil trenér Hudeček, čeká Porubu ve druhém kole ambiciózní tým od Dunaje, za který nastoupí Eliška Desortová, která se v prvním kole proti Olomouci blýskla sedmi brankami a byla tak nejlepší střelkyní domácích. Na utkání proti Dunajské Stredě vás tímto srdečně zveme. Hraje se v sobotu 10.9. v 18:00 v hale Sareza na Hrušovské ulici, přijďte podpořit náš mladý tým!

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně