Aktuality A-tým

OMLAZENÝ TÝM S NOVOU POSILOU V PORUBSKÉM DRESU

10.8.2022, 13:33

Příprava interligových týmů je v plném proudu a ne jinak je tomu v Ostravě. Porubský tým po odchodu či ukončení sportovní kariéry opor citelně omladil, ale i přes to má tým svou sílu.

 

Jak vidí po měsíci „práce" přípravu týmu šéf klubu Jan Zezulčík a jaké nové tváře udivíme v porubském dresu?

 

„V uplynulé sezóně a po jejím závěru došlo k dalším výrazným změnám v kádru žen. Jak opakovaně avizujeme, dochází k výraznému posunu orientace na mladé odchovankyně. Toto je dáno jednak ekonomikou klubu, tak rovněž přístupem klubu k hráčkám, které své služby v klubu odvedly, a nyní nastal čas na jejich další rozvoj a možnost růstu. Již minimálně dvě sezóny se za hráčkami, které tvořily osu týmu, rozehrávaly a čekaly na svoji šanci hráčky, které ji nyní musí využít a převzít na sebe roli lídrů. Zejména na pravé straně levoruké Marie Šmidáková a Anežka Farářová, na levé potom spojka Markéta Prašivková či křídlo Kateřina Bestová. Zkušenost jsme doplnili na levé straně, kdy ze španělské ligy přichází zahraniční posila, kapitánka reprezentace Portorika, účastníce MS i Olympijských her Sheila Hiraldo. Tato by měla přinést do našeho mladého týmu zkušenost i nové impulzy pro hráčky. Smlouvy prodloužily již zkušené hráčky Adéla Baumbachová a Ivana Salašová, oporou bude Míša Konečná a Terka Dybalová na pivotě. V bráně bude mít tuto sezónu roli jedničky Adéla Hřebejková, záda ji bude krýt Sabina Bártová a Tea Chikovani. Důležité pro nás je zařazení našich nadějných dorostenek i jednání s okolními kluby na zařazení dalších talentovaných hráček do kádru. Děvčata jsou zařazena v přípravě A týmu a pod vedením hlavního trenéra Jaroslava Hudečka pracujeme na jejich rozvoji a zapracování do A týmu."

 

Jaké jsou ambice Poruby v nové sezóně?

 

„Cíle Poruby zůstávají nezměněny - klást důraz na přípravu a zapracování mladých hráček do A týmu a v MOL lize hrát důstojnou roli v každém utkání, v každém pak bojovat v maximálním nasazení a do posledního hvizdu. Jsme realisté, ale i snílci a uvidíme, na co to bude stačit. Z dosavadního projevu družstva mám velká očekávání zejména ve vztahu k dobře fungujícímu týmu jako celku, což je v ženském sportu jedna z nejdůležitějších částí."

 

Porubská mládež v uplynulé sezóně válela, teď proběhlo MS dorostenek, kde byly dokonce tři naše hráčky. Tady jsi asi spokojen jako šéf.

 

„Mám radost z naší koncepční práce s mládeží pod vedením šéftrenérky Aleny Humlové. Realizační tým dorostenek je nově rozšířen o Aleše Trojku, dlouhodobě jako kondiční specialista zde působí Marie Šmidáková. Vzhledem k dosavadním výsledkům naší práce s mládeží jsme usilovali v rámci výběrového řízení Českého svazu házené o udělení statusu Tréninkového centra mládeže. Dle zápisu z exekutivy bylo toto nakonec přiděleno mosteckému Baníku. Mě osobně mrzí, že tuto skutečnost jsem se dočetl pouze z tohoto zápisu, nikdo nás o výsledku neinformoval a dodnes čekám na doručení rozhodnutí s odůvodněním, abych věděl, na čem máme více zapracovat."

 

Děkujeme za rozhovor.

 

 

Přípravná utkání Porubu čekají standardně s polskými týmy a těšíme se na jednoho velmi zajímavého soupeře. Kde Sokolky uvidíte před sezónou?

 

10.8. přípravné utkání v Chorzowě v 17:30

12.8. v hale SAREZA polské Źory v 16:30

20.8. během soustředění odvetné dvojutkání s Chorzowem  v opravené hale v Novém Jičíně v 10:30 a 15:30

24.8. v hale SAREZA od 18.00 sehrajeme utkání s reprezentací Portorika

27.8. odehrajeme turnaj v polských Źorech

30.8. odveta s Portorikem v Kopřivnici v 19:30

 

Následovat bude v neděli 4.9. ostrý vstup do MOL ligy a to v 17:00 ve Stupavě. První domácí utkání sehrají Porubanky s Dunajskou Stredou v sobotu 10.9. v 18:00 v hale Sareza.

 

Držte našemu mladému týmu palce.

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně