Aktuality A-tým

V PLAY OUT ZATÍM BEZ PROHRY

4.5.2022, 23:30

Máme za sebou první část play out české části MOL ligy a Poruba si plní co si předsevzala. Po výhře s Pískem má z prvních třech kol 5 bodů a získala tak velký bodový odstup od posledního Zlína. Dotáhla se na své soupeřky z Prahy a Písku a může ještě zabojovat v odvetách o lepší umístění v tabulce play out. Ale zpátky k utkání.

 

Ještě před začátkem utkání popřáli šéf klubu Jan Zezulčík a starosta Sokola Poruby Přemysl Blaha našemu dlouholetému členu, bývalému trenérovi porubské házené a nynějšímu zapisovateli, panu Jiřímu Osmančíkovi k jeho nedávným 75 narozeninám. Za celý klub přejeme pevné zdraví.

 

Dnešní sokolské derby začaly ty porubské skvěle. V páté minutě to bylo zásluhou našich opor Desortové, Poláškové, Konečné a Maiwaelderové 5:1 a hostující trenérka Hromádková si brala time out. To pomohlo a naopak v minutě patnácté si bral oddychový čas náš trenér za stavu 7:6. Naše holky znova zabraly a o dalších pět minut už si zase držely bezpečný brankový odstup (11:6). Hru píseckých řídila a gólově tak držela svůj tým Jana Chlupová, ale do poločasu se blíž než na pětibrankový rozdíl Jihočešky nedostaly. Do šaten se šlo za stavu 17:12.

 

Druhý poločas začaly opět naše holky výborně a třemi góly odskočily na 20:12. A když obrana něco pustila, tak tým podržela dnes opět skvělá Hanka Mučková. Ve 45.minutě bylo skóre stále bezpečné (24:18), ale písecké sokolky to nevzdaly. O pět minut později zvyšovala dnes téměř stoprocentní Sisa Polášková na 27:22 a zdálo se být rozhodnuto. Zkušená trenérka Písku, Kateřina Hromádková, ale změnila obranu, písecké střelkyně proměnily své šance a rázem to bylo pět minut před koncem o dva góly (29:27, 31:29). Drama ovšem nedopustila dnes dvanáctibranková Sisa Polášková, dvakrát zavěsila a v poslední  minutě jen korigovala písecká Svobodová na konečných 33:30.

 

Trenér Pupík mohl být opět spokojený:

„Jsem rád, že jsme Písku oplatili těsnou prohru ještě ze základní části. Děvčata hrála v obraně spolehlivě, až na pár momentů, kdy Pisek hrál dlouho v útoku a to nám trochu bránilo prosazovat se z rychlých útoků. Holky ale musím pochválit, zahrály si všechny a tím jsme více rozložili sily. Přece jen hrajeme teď šest utkání v rychlém sledu (středa/sobota)."

 

DHC Sokol Poruba - Sokol Písek 33:30 (17:12)

Nejlepší střelkyně: Polášková 12/2, Desortová 7, Konečná 6, Maiwaelderová 5 - Chlupová 10/3, Svobodová 7, Pešková 5, Kubišová 4. Rozhodčí: Friedel, Kučerka. Vyloučení: 3/4.

 

Odvety play out začínají hned o víkendu. Poruba doma hostí Slávii Praha a výjimečně se hraje v neděli v 16:30 v hale v Polance nad Odrou. Přijďte naše holky povzbudit.

 

Fotogalerii z utkání můžete shlédnout na našem webu ZDE

 

Kompletní fotogalerii od Štěpánky Czyžové pak ZDE

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně