Aktuality A-tým

BODY DOMA SE ŠAĽOU HOLKY Z PORUBY NEZÍSKALY

30.3.2022, 23:59

Dle plánu Porubanky začaly odložené utkání velmi dobře, i když první branku vstřelila ve 3.minutě hostující Ščipová. Dalších šest gólů ale přidaly naše holky a v 10.minutě byl stav na tabuli v hale 6:1. Zdálo by se, že mají domácí utkání pod kontrolou, ale houževnatý slovenský soupeř se vůbec nevzdal. Rychlou hrou brzy Šaľa srovnala. Do konce poločasu byl stav stále vyrovnaný a nakonec o gól více vsítil soupeř a do šaten šla Poruba s jednobrankovým mankem (12:13).

 

Ve druhém poločase po minutě hry srovnala Hanka Maiwaelderová a dalších šest minut se hrálo stále vyrovnaně. Poté během dvou minut přišla smršť, čtyřmi brankami Šaľa odskočila na 15:19 a ve 40.minutě si bral trenér Pupík time out. Domácí však stáhly rozdíl pouze o dvě branky (17:19). Bohužel Porubanky neproměnily několik šancí, kdežto soupeřkám vyšlo, na co sáhly. Času stále bylo ještě dost na srovnání skóre, ale chyběla přesnost v útoku a také důraz v obraně. Šaľa si stále držela mírný náskok a domácí do konce utkání nepustila k zisku bodů.

 

Trenér následně hodnotil prohru takto:

„Zápas se mi hodnotí těžko. Po dobrých výkonech v předešlých utkáních jsme chtěli vítězstvím doma potvrdit formu i v zápase se Šaľou. Připravení jsme byli na jejich vysunutou obranu, vypracovali jsme si čisté šance, žel bohu k naší škodě, jsme jich hodně neproměnili. V sobotu nás čeká velmi těžký zápas u favorita soutěže a věřím, že se popereme o co nejlepší výsledek."

 

DHC Sokol Poruba - HK Slovan Duslo Šaľa 26:28 (12:13)

Nejlepší střelkyně: Desortová 8, Konečná 7, Baumbachová 4, Maiwaelderová 3 - Pócsiková 5/4, Ušiaková a Vargová po 4, Ščipová a Tulipánová po 3. Rozhodčí: Horáček, Novotný. Vyloučení: 2/7.

 

Fotogalerie z utkání na webu ZDE

 

Celá fotogalerie od Štěpánky Czyžové ZDE

 

Další utkání nečeká Porubanky nic jednoduchého. Už v sobotu jedou do Michalovců.

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně