Aktuality A-tým

ZPÁTKY VE HŘE

17.2.2022, 22:41

Avizovaný náročný program Sokolek pokračuje a tým čeká už v sobotu cesta do Písku. Kvůli Covidu odložené sokolské derby odehrají v obávané Obloukovce v 15:00. Výkonnostně a výsledkově se Porubankám nedaří a hledají ideální formu. Při neustálých odkladech utkání, absencích, nemocech a karanténách je to cesta nelehká, ale všichni věříme, že vše brzy zajede do těch správných kolejí.

 

Pozitivní zprávou je návrat levoruké porubské odchovankyně Marie Šmidákové na interligové palubovky. Máša se po problémech s kolenem zapsala v utkání s Chorzówem jednou brankou a svou bojovností na sebe příjemně upozornila.

 

Mášo, když pomineme výsledek utkání, jak se ti hrálo po tak dlouhé době?

„Naposledy jsem hrála minulou sezónu play-off. Za poslední dva roky mám odehraná pouze čtyři utkání v lize, ať už kvůli covidu nebo zranění. Co se týče utkání s Chorzówem, kupodivu jsem nebyla téměř vůbec nervózní a hrálo se mi dobře. Byla jsem překvapená, kolik jsem dostala prostoru a zkrátka jsem se snažila, co to šlo. Nejraději bych byla hned stoprocentní, ale asi si musím uvědomit, že návrat na hřiště je proces, který bude vyžadovat čas, a budu se do toho dostávat zápas po zápase."

 

V době rekonvalescence se z tebe stala trenérka, a to jak házenkářská, tak silově kondiční. Máš na starost kondici dorostenek Poruby. Co tě na této „pozici" nejvíce překvapilo?

„Nevím, jestli mě něco překvapilo (úsměv). Jen si každý den potvrzuji, že je ke každému sportovci třeba přistupovat individuálně a to nejen v samotném tréninku či utkání, ale také v komunikaci a mentálním nastavení hráče."

 

 

Děkujeme a držíme Tobě i celému týmu palce.

 

Utkání v Písku můžete sledovat na TVCOMu.

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně