Aktuality A-tým

TRÁPENÍ POKRAČUJE

16.2.2022, 23:26

Porubanky dnes bohužel nezlomily smolné období bez výhry a dál čekají na pocit ze zisku dvou bodů. První poločas začal vyloučením na straně Polek. Další skoro dvě minuty žádný gól nepadl. Po faulu na našem brankovišti byl nařízený 7metrový hod, který zneškodnila Hanka Mučková, ale míč se bohužel odrazil zpátky k exekutorce, která se napodruhé nemýlila a otevřela skóre utkání. Sokolky trápila střelba a Polky si během prvních deseti minut utkání vypracovaly tří, čtyřbrankový náskok, který si udržovaly po zbytek poločasu. V bojovném utkání bylo k vidění velké množství „sedmiček". Po závěrečném hvizdu jednu z nich zneškodnila i Adéla Hřebejková a do šaten se šlo za stavu 10:14.

 

Po pauze se naše holky nevzdaly naděje na zisk bodů a byla vidět mnohem větší snaha o zvrat ve skóre. Po šesti minutách se dotáhly holky na rozdíl jediného gólu (14:15), ale vyrovnat se ani jednou bohužel nepovedlo (16:17). Pak přišla řada chyb z přemíry snahy a Polky odskočily až na pětibrankový rozdíl (16:21). Ale ani teď to holky z Poruby nevzdaly a v 50.minutě stáhly skóre na 20:22. Bohužel jim chybělo v závěru pověstné sportovní štěstí, kdy z pěkných akcí trefily několikrát tyč a na srovnání výsledku už nedošlo. Polky přidaly ještě nějaký ten gól a v poslední vteřině pak jen porubská nejlepší střelkyně Eliška Desortová upravila výsledek na konečných 22:25.

 

Zklamání a smutek byl patrný, do řeči nikomu po utkání nebylo, přesto jsme poprosili trenéra Stanislava Pupíka o hodnocení.

„Dnešní zápas jsme chtěli všichni vyhrát a zlomit konečně tu křeč, ve které momentálně jsme. Děvčatům bojovnost nemohu vytknout. Škoda neproměněných šancí a hlavně chyb, když jsme skóre stáhli na jeden gól. Potřebujeme teď rychle zregenerovat, protože už v sobotu nás čeká velmi těžké utkání v Písku."

 

DHC Sokol Poruba - KPR Ruch Chorzów 22:25 (10:14)

Nejlepší střelkyně: Desortová 6, Kučerová 4, Dybalová 4/3, Baumbachová 3 - Kolonko 8/2, Polańska 6/4, Masalova 4, Stokowiec 3. Rozhodčí: Horáček, Novotný. Vyloučení: 3/6.

 

Děkujeme všem, kdo nám drží palce a věří spolu s námi, že brzy to zlomíme a opět budeme sbírat body. Toto zní ze šatny a podporu holky určitě teď potřebují, čekají je v rychlém sledu tři utkání. O všem vás budeme včas informovat.

 

Fotogalerii z utkání můžete shlédnout ZDE

Kompletní od Štěpánky Czyžové pak ZDE

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně