Aktuality A-tým

SOKOLKY BĚHEM SVÁTKŮ NEZAHÁLÍ

31.12.2021, 0:07

Porubský tým během Mistrovství světa i po něm pilně trénoval, léčil šrámy, regeneroval a před a během vánočních svátků odehrál přípravná utkání, aby mohl v lednu naskočit opět do rozjetého vlaku jménem MOL Liga.

Okleštěný tým před vánoci odehrál dvě utkání v Šale a mezi svátky odjel do polské Jaroslawi na silně obsazený mezinárodní turnaj. Opravdu kvalitní soupeři čekali na neúplný tým Sokolek. A to domácí Jaroslaw, další polský tým Kielce a favorit naší Interligy Michalovce. Porubanky sice nezvítězily ani v jednom utkání, ale trenér Stanislav Pupík hodnotil turnaj vcelku kladně:

 

„I když jsme nevyhráli ani jeden zápas, turnaj přesně splnil to, co jsem od něj očekával. Těžká utkání, kde děvčata musela bojovat o každý míč a nastoupila proti profi hráčkám ze všech tří družstev.  Bohužel neměli jsme k dispozici klasické pivoty (Petra Tichá i Tereza Dybalová chyběly), ale Bety Michalíková a Markéta Prašivková se tohoto postu bravurně chopily. Jsem s výsledky zápasů spokojený a nebýt v posledním utkání pár ztracených míčů našim zaviněním, s Kielcemi jsme mohli vyhrát."

 

Za pár dnů začne opět MOL liga a pro Porubu posledním „podzimním" utkáním doma se Zlínem 8.1.2022. K tomu ale později. Nyní se ale ještě jednou ohlédneme za odehranou podzimní částí a zeptáme se trenéra, jak hodnotí své dosavadní působení v Porubě?

 

„Dosavadní působení v klubu hodnotím za sebe pozitivně. S družstvem mě práce baví a doufám, že moje tréninky jsou a budou pro hráčky jen a jen přínosem. Je to mladý kolektiv, ale o to víc na něj kladu důraz a vysoké nároky, bez poctivé práce a přístupu k tréninku to nepůjde. A za tím si stojím. Ty hráčky, které budou a chtějí trénovat, budou hrát! Věřím, že na jaře posbíráme více bodů a dokážeme, že v MOL lize patříme určitě na vyšší příčky. V klubu navíc působí lidé, kteří házenou milují, a proto se zde také cítím velmi dobře (úsměv). Ještě bych chtěl popřát do nového roku, ať už hráčkám, vedení a trenérům, ale hlavně fanouškům hodně zdraví a štěstí a aby se tribuny opět zaplnily a sport dělal radost ne jen klubům, ale hlavně lidem, kterým v tomto těžkém období sport a socializace určitě chybí."

 

Děkujeme za milá slova a trenérovi přejeme mnoho trpělivosti, štěstí a úspěchů s týmem.

 

(Foto: DHC Sokol Poruba a FB EG JKS Jaroslaw)

 

Výsledky:

Eurobud JKS Jaroslaw - DHC Sokol Poruba 32:20

DHC Sokol Poruba - Iuventa Michalovce 29:35

Suzuki KOrona Handball Kielce - DHC Sokol Poruba 25:23

 

Silvie Polášková byla vyhláčena jako  nejlepší spojka turnaje, gratulujeme!

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně