Aktuality A-tým

MICHALOVCE ZASLOUŽENĚ VYHRÁLY, TEĎ CHCEME POSTOUPIT V POHÁRU

10.11.2021, 22:24

Kdo dnes čekal překvapení, byl bohužel zklamán, ale kdo se přišel podívat na rychlou házenou, určitě zklamán nebyl. Utkání mělo bezesporu svou kvalitu. Soupeřky z východu Slovenska ukázaly hned od začátku svou sílu a během prvním pěti minut vedly 0:3. Naše holky se ale nezalekly a rychle odpověděly gólem Petry Tiché a Elišky Desortové (2:3). Iuventa pod vedením trenéra Jana Beňadika, který před lety působil i v Porubě, využívala  svou výškovou a především v pivotu i váhovou převahu a trestala každou chybičku domácích rychlými góly. Do poločasu si tak Michalovce vypracovaly šestibrankový náskok (12:18).

Do druhé půle opět vletěl favorit utkání a dvěma góly hned navýšil skóre. Už ve 40.minutě byl rozdíl desetibrankový (14:24), ale domácí se nevzdávaly a svou bojovností se dostávaly do pěkných brankových příležitostí. Bohužel některé střely končily na tyči a další pochytala skvěle chytající brankářka Východňarek, Brazilka Almeida Naira. Nutno ovšem podotknout, že hostující střelkyně si také mnohokrát vylámaly zuby na naši, výborně chytající Hance Mučkové.

 

Trenéra Stanislav Pupík hodnotil utkání takto:

„Gratuluji Michalovcům, které zaslouženě vyhrály. Dnes nejsem vůbec spokojený s naší obrannou hrou. V útoku to bylo lepší, ale hodně nám toho pochytala soupeřova brankářka. I když teda Hanka měla taky úžasné zákroky. V útoku bych tolik chyb neviděl, ovšem zlomilo nás hodně technických chyb. Holkám jsem říkal, že mají hru hlavně uklidnit, s Michalovcemi není potřeba nikam spěchat a je potřeba měnit tempo hry. Dnes jsem zkrátka čekal více od hráček v obraně, tak jako to bylo v Mostu."

 

Hned v pátek vás čeká opět Most, těžký soupeř, jaký je recept?

„Recept je takový, že chceme vyhrát, chceme postoupit a Mostu vrátit prohru. Bude to náročné, ale pokud si děvčata nastaví v hlavě to, co umí a ony to umí, o čemž mě přesvědčily, tak najdeme recept, abychom minimálně Most potrápili. A pokud při nás bude stát i trocha toho sportovního štěstí, můžeme postoupit."

 

Pohárové utkání s Mostem se hraje opět v hale Sareza v pátek 12.11.2021 od 18:00. Přijďte naše holky povzbudit v boji o postup do Final4 Českého poháru.

 

DHC Sokol Poruba - Iuventa Michalovce 21:31 (12:18)

Nejlepší střelkyně: Polášková 5/2, Tichá 4, Desortová 4/2 - Godeč 6/4, Bajčiová, Rebičová a Štefaniková po 4. Rozhodčí: Friedel, Kučerka. Vyloučení: 2/4.

 

Fotogalerii Pavla Sonnka naleznete ZDE

Hodnocení trenérů obou družstev ZDE

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně