Aktuality A-tým

MICHALOVCE JSOU TĚŽKÝ SOUPEŘ, ALE JDEME SE PORVAT O BODY

8.11.2021, 9:53

Závěr podzimní části MOL ligy se kvapem blíží a program se zhustil ještě více, než bylo původně v plánu a to kvůli pohárovým povinnostem našich soupeřů. Naštěstí tento týden Porubanky nemusí nikam cestovat. Ve středu nastoupí v hale Sareza proti prvnímu týmu molligové tabulky Iuventě Michalovce a hned v pátek opět doma v rámci Českého poháru s Baníkem Most. Poslední utkání tohoto našlapaného bloku odehrají Sokolky ve středu 17.11.2021 s dalším favoritem interligy v Dunajské Stredě.

 

K minirozhovoru jsme pozvali naši letošní posilu, spojku Ivanu „Sally" Salašovou.

 

Po několika nezdarech jste odehráli v sobotu s favoritem i podle slov trenéra dobré utkání. Jak to vidíš Sally?

„I když výsledek tomu moc neodpovídá, tak v Mostě se nám utkání oproti ostatním skutečně povedlo lépe. Místy jsme, hlavně v obraně, hrály to, co po nás trenér chce a čím bychom se chtěly prezentovat v dalších zápasech, ve kterých už musíme sbírat body. Dokázaly jsme si, že umíme hrát na úrovni i s tak kvalitním soupeřem, jako je Most."

 

Teď vás čekají dvě další těžká utkání, Michalovce a pak opět Most. Jaké jsou šance?

„Pokud v utkání s Michalovcemi budeme pokračovat ve zlepšené obraně a budeme si jistější v útoku, myslím si, že klidně můžeme pomýšlet minimálně na vyrovnanou hru. Michalovce jsou další velmi těžký soupeř, ale i oni teď zaváhali v Olomouci, a proto do utkání půjdeme s odhodláním získat také nějaký bod."

 

Jak bys ohodnotila své prozatímní působení v Porubě a změnu na trenérském postu jako jedna z těch zkušenějších hráček?

„Co se týká mého působení v Porubě, stále pracuji na tom, abych byla produktivnější v útoku, což ode mě očekává také náš nový trenér. Soustředím se zatím více na obranu a taky hlavně na to, aby byla hra v útoku organizovaná a abychom se s holkami dál sehrávaly. Mám pocit, že celkově spolupráce funguje dobře, já jsem v Porubě moc spokojená. Troufnu si mluvit za celý tým, že nový trenér dodal týmu novou motivaci a určitou jiskru, která nám chyběla. Hrajeme nyní hodně zápasů po sobě a tím méně je času na trénování, ale už za tu chvíli, co tu trenér je, se mu podařilo upravit nám některé útočné akce a zejména dostat z nás více v obraně. Je vidět, že nám věří a na týmu mu záleží, což považuju za skvělý a moc pozitivní základ budoucího týmového úspěchu."

 

 

Přijďte i přes proticovidová opatření podpořit naše děvčata ve středu 10.11. a pátek 12.11. od 18h proti silným týmům jako jistě Michalovce a Most jsou.

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně