Aktuality A-tým

NAŠE DVĚ OCENĚNÉ HÁZENKÁŘKY SEZÓNY ZVOU NA DALŠÍ UTKÁNÍ MOL LIGY

13.10.2021, 23:17

MOL liga měla minulý týden reprezentační přestávku, ve které odehrála česká ženská reprezentace dvě těžká utkání kvalifikace na Euro 2022. První s Francouzkami, posledními olympijskými vítězkami a několikanásobnými medailistkami ze světových či evropských šampionátů. A druhé utkání pak ve Zlíně proti Chorvatkám, které skončily na posledním Euru na 3. místě. Výsledky obou utkání bohužel body do kvalifikační skupiny Češkám nepřinesly. Blíže měly k bodům ve Zlíně.

 

Do výběru trenéra Bašného se tentokrát z Poruby dostala pouze Hanka Mučková a to na domácí utkání s Chorvatkami. Na hřiště se Hanka dostala na začátku druhé půle, kdy vystřídala Petru Kudláčkovou na sedmimetrový hod, který skvěle chytila a už v bráně zůstala. Český tým Hanka podržela hlavně v závěru utkání, ale bohužel k vítězství to nevedlo. Budeme holkám držet palce v další části kvalifikace a věřit, že to vyjde.

 

Těsně před zlínským utkáním bylo připraveno předávání ocenění v anketě HÁZENKÁŘKA SEZÓNY 2020/2021. V této anketě se vyhlašovala OSOBNOST MOL LIGY, TALENT SEZÓNY, HRÁČKA MOL LIGY a hlavní ocenění HÁZENKÁŘKA SEZÓNY. Ve velké konkurenci skvělých hráček se umístily hned dvě porubské opory na prvních místech. V kategorii Hráčka MOL ligy se na děleném prvním místě spolu s Veronikou Galuškovou umístila brankářka Hanka Mučková. Ta svými skvělými výkony pomohla ostravskému týmu k zisku bronzových medailí. Druhou oceněnou byla pivotmanka, zkušená reprezentantka Petra Tichá, která zvítězila v kategorii Osobnost MOL ligy. Svými zkušenostmi jak z reprezentace, tak ze zahraničního angažmá byla oporou pro mladý tým Poruby a jednou z tahounek týmu.

 

Oběma hráčkám blahopřejeme a obou jsme se zeptali na dojmy z vítězství v anketě a na samotné kvalifikační utkání.

Hanka Mučková: „Cením si tohoto vítězství v anketě velmi moc, vůbec jsem to nečekala a hlavně jsem netušila, že vůbec před utkáním takový nějaký "ceremoniál" bude (úsměv), takže pro mě velké překvapení, které mě potom hodně dojalo. Jako brankářka jsem vůbec nečekala, že tuhle cenu mohu získat, moc bych chtěla tímto všem poděkovat a je to pro mě velkou motivací."

 

V utkání se ti dařilo, o to víc asi mrzí výsledek: „Prohra mě osobně i celý tým mrzí moc, ale myslím si, že jsme nepředvedli vůbec špatný výkon, jen konečná fáze utkání a proměňování šancí rozhodlo."

 

Petra Tichá: „To, že jsem získala ocenění "Osobnost MOL ligy" je pro mě samozřejmě velká čest. Děkuji všem, kdo pro mě hlasovali (úsměv)."

 

Ve Zlíně si samozřejmě sledovala utkání s Chorvatskem. Jaký máš jako divák dojem z utkání? Holky měly k vítězství kousek. „Jak říkáš, holky měly k vítězství kousek. Nedělní prohra byla opravdu nešťastná. Z mého pohledu rozhodlo hodně neproměněných šancí v druhém poločase. Zároveň byla také škoda, že si holky v prvním poločase neudržely získaný náskok. To dostalo Chorvatky zpátky do hry a byly na koni. Bohužel ještě musím říct, že atmosféra v hale holkám moc nepomohla. Na to, že se kvůli COVIDU dlouhou dobu fandit vůbec nesmělo, tak jsem čekala větší návštěvu a lepší atmosféru. Holky nicméně ukázaly, že na Chorvatky mají a já věřím, že příští zápasy se jim vydaří a na Euro postoupí."

 

Více informací o kvalifikaci a české reprezentaci najdete ZDE

 

Teď vás čeká opět MOL liga, v neděli 17.10.2021 jedete do Polska a tam velmi dobře známý soupeř KPR RUCH Chorzów. Jak na něj?

 

Hanka: „Chorzów, i když je nováček soutěže, tak jsme s nimi odehráli několik přípravných utkání a víme, co čekat. Musíme se na utkání pořádně připravit a hlavně namotivovat. V Polsku to nebude určitě lehké, ale nic víc, než vítězství neberu!"

 

Petra: „Tým Chorzówa známe moc dobře z přípravy. Je to dobrý tým, který hraje rychle a má dost zkušených hráček. Pokud chceme vyhrát (což chceme!), tak budeme muset podat lepší výkon, než jsme podávaly v posledních zápasech. Několikrát jsme si dokázaly, že s Chorzowem hrát umíme a nejednou jsme ho už porazily. Je potřeba se na ně pořádně připravit, na hřišti plnit pokyny trenéra a hlavně běhat a bojovat. Pokud to tak bude, tak věřím, že si dva body povezeme domů."

 

Foto: DHC Sokol Poruba a Český svaz házené.

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.DHC Sokol Poruba110033:298
4.Handball club Zlín100129:318

Nejlepší střelkyně