Aktuality A-tým

SKVĚLÁ TÝMOVÁ PRÁCE

5.9.2021, 0:07

Velmi cenné dva body dovezly Porubanky z horké slávistické půdy. Ač by se dle konečného výsledku 24:30 mohlo zdát, že vítězství bylo snadné, začátek utkání tomu neodpovídal. Hned na začátku byla vyloučená Ivana Salašová, Poruba tak hrála dvě minuty v oslabení a v 5.minutě bylo skóre 4:0 pro domácí. Počáteční nervozita ale opadla, Petra Tichá dvěma trefami snížila a Sisa Polášková dorovnala skóre (4:4). Pak ještě chvíli Slávie vedla (7:5, 8:6), ale od 15.minuty už v pohodě hrající Sokolky nepustily domácí k vedení. Do šaten se šlo za stavu 13:17.

Druhá půle už byla pevně v rukou našich holek. Slávie sice v 15.minutě snížila na rozdíl dvou branek, ale to bylo vše, co Ostravanky domácím dovolily. Sebevědomě si šly pro první body do tabulky a radost na závěr utkání byla zasloužená. Gólově Porubu táhly Petra Tichá, Sisa Polášková a Eliška Desortová.

 

Trenéra Aleše Trojky jsme se zeptali na dojmy z prvního interligového utkání v jeho trenérské kariéře a na výkon týmu.

„No lehké to nebylo, ale počáteční nervozita brzy odpadla. I když jsme nezačali dobře, brzy jsme naši hru zpřesnili, přidali důraz v obraně a postupně jsme otočili skóre v náš prospěch. Druhá půle měla obdobný průběh, na začátku jsme se trochu trápili, ale opět nám začala fungovat obrana a navýšili jsme skóre až na +6. Na chvilku jsme pak polevili, soupeř toho využil a snížil, ale celý tým musím pochválit za bojovnost a koncovku už jsme si pohlídali. Byla to skvělá týmová práce. Určitě se nám zúročila ta těžká utkání s Polkami a Rakušankami v přípravě."

 

Na pocity jsme se zeptali i dvou letošních posil, Ivany Salašové a Bety Michalíkové.

 

Sally: „Pocity jsou velmi příjemné a pozitivní. Jsme moc vděčné, že jsme dokázaly vyhrát na Slávii. Jsme rády i za to skóre. Zkusily jsme, co funguje, a víme, na čem stále pracovat. Máme radost (úsměv)."

 

Bety: „Celkově pocity dobré. Nervozita na mě přijde asi až v domácím utkání. (úsměv) Podali jsme bojovný kolektivní výkon v obraně i v útoku. Zkusili jsme různé varianty obran a podržela nás Adéla v brance. Mám radost a doufám, že v tomto výkonu budeme pokračovat."

 

DHC Slávia Praha - DHC Sokol Poruba 24:30 (13:17)

Nejlepší střelkyně: Svobodová 7/4, Franková 4, Holeňáková a Vostárková po 3 - Tichá 7, Desortová 7/3, Polášková 6/3, Baumbachová a Novobilská po 3. Rozhodčí: Hanák, Pavlíček. Vyloučení: 3/4.

 

Další utkání čeká Porubu už doma v hale Sareza v sobotu 11.9.2021, kde v 18:00 přivítají Sokolky z Písku.

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně