Aktuality A-tým

DOKÁZALY JSME SVĚTU, ŽE SE S ČESKOU HÁZENOU MUSÍ POČÍTAT

22.7.2021, 12:56

V neděli se po úspěšném vstoupení na juniorském Euru vrátila s týmem naše juniorská reprezentantka Anežka Farářová. Na Euru ukázala své kvality a v posledním utkání nastřílela dokonce 5 branek z celkových 9 a byla vyhlášena nejlepší hráčkou utkání. Gratulujeme, Anežko!

 

Tým se ve skupině smrti vůbec neztratil a jen těsně nepostoupil mezi první osmičku. Ve skupině o 9. až 16. místo vybojoval konečné 10. místo a k tomu postup na Mistrovství světa 2022. Po postupu z B skupiny je to velký úspěch a jsme na celý tým všichni pyšní.

 

Hodnocení hlavního trenéra Dušana Poloze si můžete přečíst ZDE

 

Po návratu jsme Anežku vyzpovídali, jak viděla Euro svýma očima.

 

Anežko, tak jak hodnotíš s mírným odstupem celé Euro?

Mistrovství Evropy za sebe můžu ohodnotit velmi kladně, podařilo se nám vybojovat postup na MS tak můžeme být všichni spokojení. Prohra s Rumunskem ve skupině nás sice hodně mrzela, ale na druhou stranu 10. místo na Euru je velký úspěch na to, v jaké skupině jsme byly.

 

Jak vidíš svůj výkon? V prvních utkáních si moc nehrála, případně pouze v obraně. Postupně si dostávala více prostoru i v útoku.

Se svým výkonem můžu být spokojená, jsem ráda za příležitost a za nasbírané zkušenosti. Každý zápas byl jiný, měl svůj vlastní náboj a já byla vděčná za každou minutu na hřišti. Atmosféra v hale byla úžasná a i těch pár českých fanoušků bylo v hledišti slyšet. Moc nám to pomáhalo.

 

Jaký jste měli program? Byla v rámci Eura přísná opatření, a jak jste trávili volný čas?

Ve dnech zápasů jsme měly většinou jeden trénink a dvě videoporady na každého soupeře. Testování na covid probíhalo každý druhý den. Zápasovou halu jsme měly 20 minut od hotelu, kam nás vozil místní autobus, takže se dá říct, že jsme měly všechno po ruce. Vzhledem k opatřením jsme moc z hotelu chodit nemohly. Až na pár krátkých procházek kolem hotelu jsme čas trávily jen na pokojích nebo jsme se věnovali regeneraci a masážím.

 

Trenér Poloz chválil vaši partu, souhlasíš?

Určitě, tohle je základ úspěchu. S holkama jsme dobrá parta a myslím, že jsme dokázaly světu, že se s českou házenou musí počítat.

 

Tým Poruby už druhý týden maká. Jaký máš teď program a kdy se připojíš k týmu?

Mám teď týden volno, jsem doma s rodinou a příští týden uvidím, co a jak. Už se na holky těším.

 

Děkujeme za rozhovor a ať se ti daří v další sezóně i v reprezentaci.

 

(Foto: handball.cz)

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně