Aktuality A-tým

NOVINKY V JUBILEJNÍM ROČNÍKU MOL LIGY

22.6.2021, 21:27

V úterý 22.6.2021 proběhlo v Bratislavě rozlosování jubilejního dvacátého ročníku česko-slovenské interligy. MOL liga dozná několik změn, Házená Kynžvart dostala po své žádosti o účast v MOL lize zelenou a poprvé si tak s avizovanými ambicemi zahrají interligu a na slovenské straně vymění ŠŠK Prešov AHT HC Tatran Stupava. Dohromady tedy máme 13.týmů, ale tento počet nemusí být ještě konečný.

 

O účast v MOL lize totiž zažádal Porubě velmi známý soupeř, polský tým Ruch Chorzow. Premiérové účasti polského týmu dali svolení jak český, tak slovenský svaz, nyní záleží na tom polském.

 

Nehledě na účast či neúčast Chorzowa proběhl los prvního kola MOL ligy a první víkend v září pojedou Sokolky do Prahy, kde se utkají se Slávii Praha.

 

Kompetní dvojice prvního kola vypadají takto:

DHK Baník Most - volno (resp.Ruch Chorzow)
MŠK Iuventa Michalovce - HK Hodonín
HC DAC Dunajská Streda - Házená Kynžvart
Handball PSG Zlín - AHT HC Tatran Stupava

DHC Slavia Praha - DHC Sokol Poruba
TJ Sokol Písek - HK Slovan Duslo Šaľa
DHC Plzeň - DHK Zora Olomouc

 

Další novinkou bude změna ve způsobu dohrávky české části soutěže. Po pohárovém způsobu, jaký zažily české týmy letos, budou družstva v playy off hrát o medaile na dvě vítězná utkání. Týmy, které nepostoupí do play off, bude čekat play out, kdy poslední tým přímo sestoupí a předposlední bude hrát baráž s prvním týmem z 1.ligy.

 

Podrobnější informace, i vyjádření zástupců obou svazů si můžete přečíst na webu Slovenského svazu házené ZDE nebo na webu Českého svazu házené ZDE

 

(Foto: Štěpánka Czyžová, Slovenský svaz házené a DHC Sokol Poruba)

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně