Aktuality A-tým

CELÝ TÝM SI VĚŘIL

30.5.2021, 0:57

Poruba splnila, co si předsevzala. Začala o poznání lépe, než před týdnem doma a vedla ve 12 minutě 4:1. Naše holky hrály opravdu s rozvahou a fungovala jim obrana. Právě vysunutou obranou nepustily Hanačky k jejich hře, a i když na obou stranách nepadalo moc gólů, stále si držely mírný odstup a poločas skončil pouze 7:9. Výsledek na interligu opravdu nezvyklý.

 

Druhý poločas sice Olomoučanky začaly lépe než v prvním poločase, ale Sokolky pokračovaly ve své krasojízdě. Kubáčková neproměnila sedmičku a Poruba a její skvěle namotivované holky si šly za vítězstvím, kterému věřily. V závěru utkání sice Zora srovnala, ale na zvrat už bylo pozdě. Po remíze 17:17 si tak bronzové medaile pověsil náš tým, kterému patří velká gratulace.

 

Na dojmy jsme se po skvěle zakončené sezóně zeptali trenérky Aleny Humlové:

„Na odvetu jsme se těšili, i když jsme věděli, že to bude strašně těžké.  Celý týden jsme holky zdravili slovy: „vítejte v pekle" (smích). Měli jsme nachystané varianty rychlého útoku a také varianty střídání.  Zpětně se to ukázalo jako zásadní, protože se nám 5 minut před začátkem utkání zranila Peťa Tichá, která si zvrtla kotník a na které jsme postavili většinu našich kombinací.  Dohodli jsme se tedy pouze na obraně a v útoku jsme využili právě ty možnosti, které jsme zkoušeli celý týden."

Byl to dneska naprosto kolektivní výkon, kdy každá hráčka měla svoji podstatnou úlohu v rámci týmu.  Drželi jsme se hesla: prohrát můžeme jako jednotlivci, ale vyhrát můžeme jako tým. Holky se semkly a bojovaly o každý míč, věřily si. Navíc největší bonus byli naši fanoušci, kteří nás podporovali a fandili o sto šest. Děkujeme všem sponzorům, partnerům, fanouškům, rodinným příslušníkům a všem našim příznivcům za obrovskou podporu. Byla v hale i na dálku cítit."

 

DHK Zora Olomouc - DHC Sokol Poruba 17:17 (7:9), celkové skóre 37:39

Nejlepší střelkyně: Závišková 5, Fryčáková 4, Kuxová 4/3 - Polášková 5/2, Mýlková 4, Konečná 3. Rozhodčí: Hájek - Nezbeda. Vyloučení: 2/1.

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně