Aktuality A-tým

NESKUTEČNÁ ATMOSFÉRA V HALE NÁM DODALA ENERGII

22.5.2021, 23:32

Utkání o bronz nezačalo pro Porubu vůbec dobře, i když ji hnala hned od prvního hvizdu skvělá atmosféra v hale. Za stavu 1:4 si brala lavička oddechový čas. Sokolky se uklidnily a otočily skóre ve svůj prospěch (5:4). Hanačky ještě jednou zvrátily vedení na svou stranu (5:6), ale to bylo v utkání naposledy. Pak už převzal otěže domácí tým, a za podpory v rámci opatření plné haly, dovedl poločas do nadějného pětibrankového vedení (14:9).

Druhý poločas bohužel začal stejně, jako ten první a to několika nepřesnostmi v útoku a Olomouc stáhla porubský náskok na 15:14. Bojovný domácí tým ale opět zabral a udržoval si stále nadějné vedení kolem dvou branek. Hanačky jsou ovšem velmi zkušený tým a v závěru ještě stáhly skóre na 21:20 a schylovalo se k dramatu. Naštěstí domácí ubránili a v útoku po faulu na Silvu Poláškovou byl zapískán sedmimetrový hod, který s přehledem proměnila Eliška Desortová (22:20). Poruba tak má do odvety v Olomouci mírný náskok, ale tam je nic lehkého určitě nečeká.

 

Na pocity z posledního domácího utkání v dresu Poruby jsme se zeptali Míši Konečné:

„Byla jsem nadšená, že přijdou diváci, hned panovala v hale neskutečná atmosféra, která nám na hřišti dodávala energii. Také jsem moc ráda, že jsem se mohla s domácím prostředím rozloučit s fanoušky a diváky, úplně mě to dojalo. Vytvořili skvělou atmosféru (úsměv). Patří jim velké díky. Zápas jsme s holkama dovedly do vítězného konce a hodláme to zopakovat i za týden. Musíme přitvrdit více v obraně a vážit si všech šancí, které si vytvoříme v útoku. Chceme placku z play off, když už se nám to nepovedlo v MOL lize."

 

Co na utkání a výhru říká trenérka Alena Humlová, která zaskočila za trenéra Vávru?

„Velká komplikace přípravy na boj o 3. místo nastala v okamžiku, kdy se už od pondělí neúčastnil přípravy trenér Ivo Vávra. Tím pádem všechno spadlo na nás asistenty, mě a Honzu Nováka. Po důkladném shlédnutí videa, jsme se snažili celý týden připravit děvčata na to, co je čeká. Největší důraz jsme kladli na činnosti jednotlivců, a to jak v obranné, tak v útočné fázi. Tam vidíme největší rozdíl mezi námi a Olomoucí, která je v tomhle hodně silná. Obrana nám fungovala výborně, samozřejmě ve spolupráci s Hankou v bráně. Největší prostor ke zlepšení máme v začátcích obou poločasů, které se nám opravdu nepovedly. Každopádně máme radost z individuálních výkonů jednotlivých hráček a z týmové bojovnosti. Držte nám za týden zase palce."

 

DHC Sokol Poruba - DHK Zora Olomouc 22:20 (14:9)

Nejlepší střelkyně: Desortová 8/2, Polášková 6/2, Konečná a Mýlková po 2 - Kašpárková 5, Kubáčková 4/3, Závišková 3. Rozhodčí: Šlezingr - Špunar. Vyloučení: 2/4.

 

Odveta se hraje za týden, v sobotu 29.5.2021 v 17:30 v hale Zory Olomouc.

 

Fotogalerii od Pavla Sonnka si můžete prohlédnout ZDE a fotogalerii od Štěpánky Czyžové ZDE

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně