Aktuality A-tým

HÁZENÁ, VOLEJBAL A CYKLISTIKA

27.4.2021, 19:55

Jak jsme nedávno avizovali, v reprezentační pauze a než začne play off, vám blíže představujeme dva členy realizačního týmu. Trenéra brankářek už znáte a nyní přišel na řadu masér Milan Uher. Ten se mimo náš tým momentálně také věnuje české mužské reprezentaci, která má v Ostravě sraz a připravuje se na veledůležitou druhou část kvalifikace na Euro 2022.

 

Milane, takže k tobě, masér je důležitá funkce v týmu. Co je kromě masáží u týmu Poruby tvým úkolem?

„Hned na úvod bych tě trochu poopravil, řekl bych, že masér je tou nejdůležitější funkcí u týmu (smích). Mým hlavním úkolem je zajistit regeneraci v přípravné fázi. Tým má k dispozici dvakrát týdně saunu, ledovou káď a samozřejmě mé služby v podobě masáží. Před utkáním pak připravuji pitný režim, zajišťuji krátké přípravné masáže, tejpování a další věci spojené s předzápasovou přípravou."

 

Jak často jsi v kontaktu s týmem?

„Lehce jsem nastínil v první odpovědi, tzn.dvakrát týdně na trénincích. Rovněž s týmem absolvuji veškerá soustředění a samozřejmě všechna mistrovská utkání. Rád bych s družstvem trávil samozřejmě i volný čas, ale tohle by mi už u mé, jinak velice tolerantní a rozumné manželky Natálie, nemuselo projít (smích). Teď vážně, zpočátku se to Natálce moc nelíbilo, je to přece jenom plná šatna krásných děvčat, ale dnes je s tím už srovnaná."

 

Jak dlouho v Porubě působíš a jaká byla tvá předešlá působiště?

„U týmu jsem, tuším, od roku 2016, takže pátou sezónu. Má masérská kariéra začala v 90. letech, kdy se rozhodl tehdejší házenkářský oddíl Baníku Ostrava postoupit do 1.ligy. Po ukončení činnosti klubu jsem pár sezón působil u reprezentačního družstva juniorů s tehdejším trenérem Ostravy Jiřím Liškou. V týmu byla jména jako Jícha, Horák, Vraný, Bouček a další skvělí kluci (viz foto). Po kratší pauze se mi otevřely dveře do šaten ženských družstev. Nejprve to byl tým volejbalu Sokol Frýdek-Místek, kde jsem strávil krásných cca sedm let. S trenérkou Táňou Krempaskou jsme také, spolu s celým realizačním týmem z FM, absolvovali úspěšnou kvalifikaci na ME. Opět přišla masérská pauza a pak mi byla nabídnuta spolupráce v DHC Sokol Poruba a uznejte, taková nabídka se neodmítá. S děvčaty z Poruby si týmového ducha užívám dodnes a rád (úsměv).

 

Něco o tvé práci a soukromí. Víme už, že máš skvělou manželku. Masážemi není člověk živ, co práce, sport a koníčky?

„Pracuji už asi 20 let jako obchodní referent v České republice největší a troufám si říct i nejlepší mlékárně Madeta (úsměv). Co se týče sportu, házenou jsem nehrál, v mládí jsem koketoval s fotbalem, ale má třísla byla proti. A koníčky? Jednoznačně cyklistika a chalupaření. Na kolech jezdíme s partou bývalých házenkářů a dalších nadšenců. Jezdíme různě po Česku, ale největší zážitek mám z italského Lago di Garda, což je místo cyklistice zaslíbené. Zážitky jsou vždy silné, často spojené s kapkou dobrého moku. Samozřejmě, až po dojetí do cíle (úsměv).

 

Zpátky k masážím. S jakými největšími problémy se na tebe holky obracejí?

„Jaké mají děvčata problémy? Jaké můžou mít asi holky problémy - mysl mají jasnou, těla mladá, krásná a vysportovaná, jsem zde prakticky zbytečný (smích). Teď vážně, házená je velice tvrdý sport a dostává zabrat celé tělo. Nejčastěji masíruji záda, šíji a samozřejmě nohy. Myslím, že o jejich zdraví je v Porubě dobře postaráno i proto, že s klubem úzce spolupracuje lékař Roman Madeja a fyzioterapeut Zdeněk Guřan. Takže sportu a házené zdar a doufám, že to letos cinkne nějakým vzácným kovem (úsměv)."

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně