Aktuality A-tým

CHCEME SE POZITIVNĚ NALADIT PŘED PLAY OFF

8.4.2021, 23:22

V sobotu 10.4. v 18:00 odehraje Sokol Poruba poslední utkání letošního ročníku MOL ligy s Handball PSG Zlín. Přes všechna opatření kolem koronaviru v letošní sezóně jsme všichni rádi, že soutěž dospěla ke zdárnému konci. Po odehrání posledního kola se pro porubský tým nic velkého nezmění, místo v tabulce zůstane stejné i soupeř pro play off je také jistý. V utkání se Zlínem hovoří pro Porubu jak postavení v tabulce, tak i minulé vzájemné utkání. Zlín však v posledních několika kolech ukázal svou sílu.

 

Jak vidí poslední utkání porubská odchovankyně Kateřina Bestová?

„Zápas se Zlínem nebude vůbec snadný. Je to náš poslední zápas MOL ligy, a tak si určitě chceme odvést dva body a pozitivně se naladit na play-off. Oproti poslednímu utkání v Mostě bychom už měli být kompletní, takže do toho půjdeme naplno."

 

Patříš k odchovankyním Poruby, od minižaček si tě pamatujeme jako velkého dříče. Co bys poradila mladým házenkářkám, jak a na čem pracovat, aby se malá holka z Poruby mohla později prosadit v interlize?

„Co poradit? Asi bych řekla soustředit se na trénincích a nechat si poradit od trenérů a později i od zkušenějších hráček. Ale co je taky důležité, hlavně se pořád sportem bavit."

 

Zatím nedostáváš tolik prostoru v MOL lize na hřišti, jaká je tvá osobní motivace stále na sobě makat?

„Jsem ráda za každou minutu na hřišti a postupně sbírám zkušenosti ze zápasů. Řekla bych, že mou osobní motivací je se zlepšovat a být vždy co nejvíce prospěšná pro tým."

 

Něco o sobě. Co studuješ a co tě kromě házené baví?

„Jsem studentkou 4. ročníku Obchodní akademie v Ostravě - Mariánských Horách, obor ekonomické lyceum. Po maturitě bych chtěla dál studovat asi VŠB v Ostravě, obor podniková ekonomika, ale ještě uvidím. Kromě házené mě baví další týmové sporty jako třeba fotbal, který na rozběhání občas hrajeme (úsměv)."

 

Utkání opět můžete sledovat na TVCOM.CZ: Handball PSG Zlín - DHC Sokol Poruba

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně