Aktuality A-tým

V PREŠOVĚ JSME DOHRÁVALI BEZ OPOR

27.3.2021, 20:12

Potvrdilo se, co avizovala před utkáním Eliška a to, že Prešov doma umí a je nebezpečný. Utkání bylo v úvodu hodně vyrovnané a také se potvrdilo, že nejnebezpečnější z Prešovanek jsou spojky - Šutranová a Dvorščáková. Během prvního poločasu si Porubanky vypracovaly maximálně čtyřbrankové vedení (5:9 a 8:12). Bohužel se hned v úvodu utkání zranila nejlepší střelkyně Sokolek Silvie Polášková. Po své střele šlápla stojící protihráčce na nohu a podvrtla si kotník. Doufejme, že zranění nebude vážné. Každopádně už nemohla zasáhnout do hry.  Během několika dalších minut se opět přerušila hra, když prešovská hráčka trefila míčem Hanku Mučkovou nepříjemně do hlavy.  Jindy by se Hanka pouze otřepala, ale po několika dalších minutách šla střídat a utkání dochytaly Lenka Roháčková s Adélou Hřebejkovou. Bojovné domácí hráčky pak dotáhly poločas do těsného skóre 12:13.

 

Druhý poločas byl hodně napínavý, rozdíl ve skóre nebyl větší než dvě branky. Ať už vedla Poruba, či deset minut před koncem překlopil Prešov vedení na svou stranu a to dokonce při vlastním oslabení. Trenér Ivo Vávra si vzal time out a třemi rychlými góly si Ostravanky vzaly opět vedení do svých rukou. Především se dařila spolupráce spojek s pivotem a vysunutá obrana na nebezpečné spojky. Z prešovského týmu byla pak nejvíce nebezpečná z pravého křídla levoruká Vagaská. Závěr utkání byl velmi nervózní. V 55.minutě navíc obdržela červenou kartu Eliška Desortová a Poruba dohrávala utkání bez tří opor. Bohužel v poslední minutě zkušená Petra Tichá neproměnila sedmimetrový hod a utkání tak skončilo remízou.

 

Trenér Ivo Vávra hodnotí utkání takto:

„Dnes velmi zvláštní utkání, v náhradní, na nejvyšší soutěž hodně nestandardní, špatně osvětlené hale. Ale na to se nemůžeme samozřejmě vymlouvat. Bohužel jsme také hráli asi od páté minuty bez Sisy Poláškové, která v poslední době hrála ve velké pohodě, takže nám určitě chyběla ve zbytku utkání. Také musela odstoupit otřesená Hanka Mučková. Jak jsem už říkal, zvláštní utkání. Nevýrazný výkon, nebylo se o koho opřít, neproměnili jsme tři sedmičky a asi osm šancí z prostoru brankoviště. Nakonec jsme ještě dohrávali i bez vyloučené Elišky Desortové, která se výkonnostně zvedla v posledních utkáních.

Do konce MOL ligy zbývají tři utkání, kde dám výrazně více prostoru dorostenkám, musí víc hrát, chybí jim zkušenosti z vypjatých utkání, jako bylo to dnešní. Každopádně to nemění nic na tom, že body chceme získat. Chtěl bych ještě zmínit výkon rozhodčích, který byl na velmi vysoké úrovni."

 

ŠŠK Prešov - DHC Sokol Poruba 28:28 (12:13)

Nejlepší střelkyně: Vagaská 7, Šutranová 6/2, Dvorščáková 5/1, Vargová a Ratvajská L. po 4 - Farářová 6/4, Desortová 5, Tichá 4. Rozhodčí: Baďura - Ondogrecula. Vyloučení: 5/2, Desortová přímá ČK.

 

Utkání můžete zpětně shlédnout zde: ŠŠK Prešov - DHC Sokol Poruba

 

Poslední tři utkání hraje Poruba všechna venku a v rychlém sledu - sobota 3.4., středa 7.4., sobota 10.4. v pořadí Dunajská Streda, Most a Zlín.

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.DHC Sokol Poruba110033:298
4.Handball club Zlín100129:318

Nejlepší střelkyně