Aktuality A-tým

REPREZENTAČNÍ SRAZ OČIMA PORUBSKÝCH OPOR

22.3.2021, 13:42

Jak už jsme informovali, od neděle do neděle (14. - 21.3.2021) se s polském Walbrzychu uskutečnil reprezentační sraz žen. Vzhledem k různým opatřením a omluvenkám, či zdravotním problémům se srazu neúčastnily některé hráčky kádru, trenér Bašný pak také záměrně nepozval na sraz některé opory a dal tak příležitost juniorským reprezentantkám či hráčkám širšího kádru.

Více zde:https://www.handball.cz/aktualita/kemp-polsko-wabrzych-brezen-2021

 

Z Poruby byly na sraz pozvány čtyři hráčky - Michaela Konečná, Hanka Mučková, Silvie Polášková a Petra Tichá. Míša a Sisa se účastnily kempu celý týden, Hanka a Petra se kvůli pracovním povinnostem připojily k týmu až ve středu. Mezi náhradnicemi byla také připravena Eliška Desortová.

 

Na dojmy z repre srazu, jsme se zeptali Sisy Poláškové a Hanky Mučkové, která byla na reprezentačním srazu po delší době.

 

Sisa: „Kemp byl super (úsměv) a hlavně před blížící se kvalifikací nesmírně důležitý. Je fajn, že se zapojily i juniorky a tým má v této nelehké době ještě širší kádr."

 

V obou přípravných utkáních jsme tě viděli nezvykle na křídle, jak se ti tam hrálo?

„V trénincích jsem byla jak na svém postu spojky, tak i na křídle. Jelikož na srazu nebyly naše dvě přední křídelnice Jana Knedlíková a Dominika Zachová, oba zápasy jsem tak odehrála spolu s Aničkou Frankovou pouze na křídle, ale vůbec mi to nevadilo, alespoň vím, jak vypadá hra z postu křídla."

 

Hanka: „Dojmy jsou jen pozitivní, byla to perfektní změna, jiná náplň tréninku a vůbec celkově fajn. I když jsem nebyla na srazu hned od začátku a musela si vzít dovolenou, tak jsem si vlastně odpočinula (úsměv). Prostě to bylo super."

 

S kolegyněmi brankářkami ses znala? Jaká byla nálada v týmu a jak se ti chytalo?

„S brankářkami jsem se znala a hlavně jsem se viděla po dlouhé době s Janou Vašulkovou, která se vrátila po mateřské. Chytaly jsme spolu v dorostenecké a juniorské repre (úsměv). V bráně za mě asi dobré, hlavně spolupráce s holkama, kdy se navzájem všechny podporujeme a prožíváme dění na hřišti, i ty, které zrovna nechytají nebo nehrají. V prvním utkání jsme se vystřídaly v bráně všechny stejně a ve druhém, kdy už nebyla Jana, tak jsem dostala více prostoru, za což jsem ráda."

 

Jak hodnotíš samotná utkání? Ať už herně, tak organizačně?

„Je to velký rozdíl oproti „MOLce", v rychlosti střel, dynamice, házená je silovější a celkově je hra na vyšší úrovni, kdy jsem si musela rychle zvyknout na něco jiného. Líbilo se mi moc, jak ta utkání Poláci pojali, i když šlo jen o přátelská utkání. I bez diváků dokázali udělat perfektní atmosféru, oba zápasy byly v televizi, takhle nějak by to mělo vypadat s propagací házené."

 

Pojďme ještě k té poslední sedmičce ve druhém utkání, kde jsi vlastně zachránila remízu. Věřila sis, že ji chytneš?

„Jasně, že jsem si věřila, bez toho bych nemohla chytat (smích). Byla jsem úplně v klidu, prostě jsem věděla, že už nemůžu nic zkazit, jen získat a zachránit bod pro tým."

 

Hodnocení obou utkání trenéra Bašného najdete na handball.cz:

https://www.handball.cz/aktuality/zeny

 

Statistiky obou přátelských utkání:

 

1. utkání: Polsko - Česká republika 24:21 (14:12)

Sestava a branky Česka: Řezáčová, Mučková, Vašulková - Franková A. 1, Konečná 1, Polášková 1, Kordovská 1, Kubálková, Mikulášková, Hurychová 1, Tichá 2, Marčíková 1, Kašpárková, Franková J., Kovářová, Jeřábková 7, Malá 5, Přikrylová 1.

Nejvíce branek Polska: Kudlacz-Gloc 6, Gega 4, Drabik 3. Sedmimetrové hody: 7/5 - 3/1. Vyloučení: 2:3.

 

2. utkání: Polsko - Česká republika 28:28 (11:12)

Sestava a branky České republiky: Řezáčová, Mučková - Konečná 1, Polášková 1, Kordovská, Kubálková, Mikulášková, Hurychová, Tichá 2, Marčíková 2, Kašpárková, Franková J., Franková A. 4, Kovářová 4, Jeřábková 9, Malá 5, Přikrylová.

Nejvíce branek Polska: Plominska 6, Nosek 4, Kudlacz-Gloc 4. Sedmimetrové hody: 4/3 - 2/2. Vyloučení: 3:3.

 

 

V pondělí 22.3. se česká reprezentace dozvěděla výsledek losování soupeřek do kvalifikace na MS 2021, které se uskuteční ve Španělsku. V dubnovém dvojutkání o postup se tedy utká se Švýcarskem. Ve čtvrtek 25.3. se pak vylosují kvalifikační skupiny na EURO 2022.

 

Co na výsledek losu říká pivotka Míša Konečná? Míši, řešili jste možného soupeře na srazu?

„Myslím, že je to dobrý los, rozhodně hratelný soupeř z těch soupeřů, kteří byli v osudí. V Polsku jsme to neprobírali, soustředili jsme se na utkání proti Polkám."

 

 

 

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.DHC Sokol Poruba110033:298
4.Handball club Zlín100129:318

Nejlepší střelkyně