Aktuality A-tým

CÍLOVÁ ROVINKA MOL LIGY

22.3.2021, 11:16

Po reprezentační pauze sehraje už tuto středu 24.3. v 17:00 Poruba odvetné utkání s DHC Plzeň, se kterou hrála před necelými dvěma týdny a vyhrála o deset branek 34:24. V Plzni nebyl domácí tým v plné sestavě, chyběla například kynžvartská posila a slovenská reprezentantka Patrnčiaková. Uvidíme, v jaké sestavě přijedou západočešky do Ostravy, každopádně Poruba bude chtít potvrdit roli favorita a získat povinné dva body. Také se stabilizoval kádr Sokolek, který se potýkal s několika drobnějšími zraněními a absencemi a v závěru soutěže chce ještě zabojovat o lepší postavení v tabulce MOL ligy. Sousední Olomouc je sice jen o dva body před nimi, ale má odehráno o jedno utkání méně. Dostat se před Zoru nebude snadné, ale nemožné také ne.

 

Jak se na utkání s Plzní těší jedna z našich juniorek, levoruká Veronika Kučerová?

„Plzeň nám má určitě co vracet z nedávného utkání, a proto je nechceme vůbec podcenit. V našem týmu panuje dobrá nálada a chceme pokračovat na vítězné vlně. Pokud se budeme prezentovat hrou jako v Plzni, tak si doma pevně věříme na vítězství."

 

Na začátku sezóny si moc nehrála, na „pravé straně" je velká konkurence, ale když se bohužel zranila Aneta Kavalová, dostala si příležitost a za posledních šest utkání máš na svém kontě 12 branek. Gratulace, jak se cítíš?

„Za prostor na hřišti jsem samozřejmě velmi ráda a vždy se snažím být na každý zápas soustředěná a dát do něho maximum. Myslím, že všechny mladší jsme vděčné za své minuty na hřišti. Určitě nám to pomáhá zlepšovat se a posouvat se dál, navíc, když kvůli covidové situaci nemůžeme hrát dorosteneckou soutěž."

 

Také si se účastnila několika posledních srazů juniorské reprezentace, kde je velká konkurence mezi levačkami.

„Samozřejmě si velmi vážím šance účastnit se srazů juniorské reprezentace a je to pro mě obrovská motivace na sobě pracovat dál a ukázat se."

 

Verčo, co studuješ a kam případně dál po střední škole?

„Jsem studentkou 4. ročníku Jazykového gymnázia v Ostravě a po maturitě bych se chtěla i nadále věnovat jazykům na vysoké škole, konkrétně němčině a angličtině."

 

Patříš mezi porubské odchovankyně. Jak si se dostala k házené a kdy?

„Házenou hraji od svých 9 let a přivedla mě k ní mamka, která sama dlouhou dobu za Porubu hrála. Předtím jsem ještě zkoušela aerobik, ale to nebylo nic pro mě (smích). Když mě mamka vzala na můj první trénink, hned mě to chytlo a do teď jsem za to moc ráda."

 

Utkání s DHC Plzeň můžete sledovat ve středu 24.3.2021 od 17 hodin na TVCOM:

https://www.tvcom.cz/Zapas/Sport-Hazena/Soutez-Hazena-Extraliga-zeny/Cast-Zakladni-cast/Pohlavi-Zeny/Sezona-2020-2021/193452-DHC-Sokol-Poruba-DHC-Plzen.htm

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně