Aktuality A-tým

TATO HÁZENÁ MUSELA VŠECHNY BAVIT

7.3.2021, 19:03

Potvrdilo se, co bylo psáno - Poruba si doma věří na každého soupeře. Kádr se do utkání stabilizoval po drobných zraněních a na soupisce se objevily už i déle absentující Míša Konečná a Aneta Kavalová. Začátek utkání chytily Porubanky „za pačesy" a daly Slávistkám jasně najevo, že body se z Ostravy nevozí lehce. Pevná obrana s Hankou Mučkovou v bráně dřela a v útoku padalo Sokolkám do brány Pražanek téměř vše. Skvěle fungovala spolupráce s Petrou Tichou na pivotu, holky si tak vytvořily hned od začátku mírný náskok a nepustily celý první poločas Slávistky na dostřel. Do šaten šly týmy za stavu 17:14, ale všichni věděli, že vyhráno ještě zdaleka není.

Druhý poločas začal ve svižném tempu z obou stran a chvílemi to vypadalo jako na tenise. Branky přibývaly v rychlém tempu na obou stranách, ale i přes neproměnění několika vyložených šancí držely svou bojovností Porubanky neustálé vedení až do samotného závěru. Nervydrásající závěr holky zvládly a mohly se tak radovat z velmi cenné výhry.

 

Po utkání byl trenér Ivo Vávra spokojený:

„Za včerejší utkání musím holky velmi pochválit. Opravdu po celých 60 minut plnily vše, co jsme si týden na Slávii připravovali. Byl to kvalitní týmový výkon. Mohli jsme dokonce vyhrát vyšším rozdílem, ale trochu nás brzdila produktivita v útoku. To je ale opravdu jediná výtka z mé strany. Utkání se muselo divákům na tvcomu líbit, škoda, že nemohli do haly. Slávii patří určitě poděkování za předvedený výkon, tato házená musela všechny bavit."

 

DHC Sokol Poruba - DHC Slávia Praha 32:31 (17:14)

Nejlepší střelkyně: Tichá 10, Polášková 6/1, Mýlková 4, Farářová a Maiwaelderová po 3 - Míšová 9, Galušková 8/3, Svobodová 4, Fryčáková a Jelínková Líbalová po 3. Rozhodčí: Fukala, Mohyla. Vyloučení 1/3.

 

Foto: Pavel Sonnek, úvodní Štěpánka Czyžová.

 

Nyní čeká Porubanky dvakrát po sobě DHC Plzeň. Nejprve 13.3. v Plzni a pak 24.3. doma, což bude poslední domácí utkání MOL Ligy. Všechna ostatní utkání sehraje Poruba na venkovních hřištích.

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně