Aktuality A-tým

DOMA SI VĚŘÍME NA KAŽDÉHO SOUPEŘE

3.3.2021, 15:05

Sokolky čeká v sobotu 6.3.2021 v 18:00 doma v hale Sareza odveta utkání se Slávií Praha. Na podzim v Praze Poruba prohrála o devět branek a tak bude chtít prohru Pražankám oplatit. Slávistky jsou třetí v tabulce MOL Ligy a mají na Sokolky deset bodů náskok, ale porubský tým doma nikomu zadarmo body nerozdává. Středeční utkání v Mostu bylo odloženo, tak měl trenér Ivo Vávra standardní čas na přípravu. V Hodoníně neměl trenér tým v plné sestavě, uvidíme, jak to bude v sobotním důležitém utkání. Na co se letos může Poruba spolehnout, jsou určitě brankářky. Všechny podávají stabilní výkony a jsou pro tým jistotou. Na utkání se Slávií zve letošní nováček v porubské bráně, dvacetiletá Adéla Hřebejková, kterou jsme malinko vyzpovídali.

 

Adélo, jak vyhlížíte s týmem utkání se Slávií?

„Bude to velmi důležité a těžké utkání, nesmíme podcenit ani minutu zápasu, holky musí proměňovat šance a mít hlavně co nejméně technických chyb. A my v bráně je co nejvíce podržíme. Když splníme tyto úkoly, máme 2 body doma.(úsměv)"

 

Od září jsi v Porubě, jak se ti tady trénuje a hraje? Kde jsi předtím působila?

„Každým tréninkem se mi trénuje líp a líp, už jen skrz to, že sem si tu už dobře zvykla. Začínala jsem s házenou ve Velké nad Veličkou, a když už sem nemohla za svou věkovou kategorii pokračovat ve Velké, rok jsem hostovala v HK Hodonín. Poté jsem přestoupila do Veselí nad Moravou. Kdybych měla srovnat tréninky v současné době v Porubě s Veselím, je jich víc a jsou náročnější, ale právě to mám ráda. Hlavně mám specializované brankářské tréninky s trenérem Honzou Novákem, které mi hodně dávají."

 

Jak se ti líbí Ostrava? Co jsi krom haly v době koronavirové viděla?

Ostravu ještě prozkoumanou moc nemám, ale když bylo na podzim ještě teplo, tak jsem si dávala menší průzkumné procházky po Porubě, takže kdyby někdo chtěl poradit, kde se co nachází, byla bych schopná mu pomoct.(smích)"

 

Co studuješ, jak to máš se školou?

„Momentálně ještě dodělávám maturitu, čekám na opravný pokus didaktického testu z českého jazyka. Takže mohu teď veškerý čas věnovat házené."

 

Utkání můžete sledovat opět na TVCOM.CZ

https://www.tvcom.cz/Zapas/Sport-Hazena/Soutez-Hazena-Extraliga-zeny/Cast-Zakladni-cast/Pohlavi-Zeny/Sezona-2020-2021/193440-DHC-Sokol-Poruba-DHC-Slavia-Praha.htm

 

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně