Aktuality A-tým

BYLA TO POVINNÁ VÝHRA

28.2.2021, 12:15

Pro povinné dva body si šly Porubanky od prvních minut utkání v hodonínské hale Teza. V úvodu se dařilo oběma křídlům Hance Maiwaelderové a Verči Kučerové, ke kterým se přidala Sisa Polášková jak ze hry, tak hlavně ze sedmimetrových hodů, kde nekompromisně zakončovala. Do konce poločasu se gólově přidala i Petra Tichá a Adéla Baumbachová a skóre o poločasu bylo příjemné 9:16.

Ve druhé půli se Hodonín nechtěl vzdát a bojoval, ale naše děvčata byla při střelecké chuti a nakonec navýšila skóre na konečných 23:32.

 

Hodnocení utkání trenéra Iva Vávry:

„Věděli jsme všichni, že si jedeme do Hodonína pro dva body a nic jiného nebereme. Začátek utkání byl z naší strany trochu nervózní, asi pod tíhou povinné výhry. Ale měli jsme v bráně Hanku Mučkovou, která tým podržela, a mohli jsme gólově Hodonínu odskočit a hrát tak ve větším klidu svou standardní hru, na které ale je pořád co zlepšovat. Stále nás trápí některá drobná zranění, takže jsem velmi rád, že jsme mohli ve druhém poločase sestavu prostřídat a na palubovku se dostaly všechny hráčky. V ženském kolektivu se nemají veřejně moc chválit jednotlivkyně (úsměv), ale nedá mi to a těší mě, že se herně a především gólově více prosazuje Adéla Baumbachová a radost mám z výkonu dorostenky Veroniky Kučerové na pravém křídle."

 

HK Hodonín - DHC Sokol Poruba 23:32 (9:16)

Nejlepší střelkyně: Kalinová 6/2, Drexlerová 4, Jadamíková a Krejčíková po 3 - Polášková 8/5, Tichá 7, Baumbachová a Maiwaelderová po 4, Desortová a Kučerová po 3. Rozhodčí: Halada, Kosmák. Vyloučení: 3/4.

 

 

Foto: Alena Humlová, resp. vapal.rajce.idnes.cz

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně