Aktuality A-tým

UTKÁNÍ V HODONÍNĚ NEPODCENÍME, CHCEME BODY. POZOR, UTKÁNÍ ZAČÍNÁ UŽ V 16:00 !!!

24.2.2021, 1:33

Porubský tým po týdenní pauze čeká další utkání MOL Ligy a to s posledním týmem tabulky Hodonínem. Domácí utkání dopadlo dvanáctigólovou výhrou Sokolek, která se ale nerodila snadno. Hodonín si nyní navíc zvedl sebevědomí svou první výhrou nad sousedem v tabulce, DHC Plzeň.

V minulém kole, kdy měla Poruba volno, bylo odehráno pět utkání MOL Ligy. Žádné velké překvapení se nekonalo, favorité bodovali. Nejzajímavější utkání se odehrálo v Dunajské Stredě, kam zajížděl Baník Most oplatit svou jedinou prohru. A sportovní odplata se Černým Andělům povedla a dva body si z jihu Slovenska odvezli.

 

Jaký byl program Sokolek během volného týdne, jsme se zeptali trenéra Iva Vávry, a na přípravu na Hodonín pak mladé pivotmanky Terezy Dybalové.

 

Ivo Vávra: „Volného kola jsme využili po nepovedeném utkání s Pískem ke kondičnímu bloku a testování hráček, ale také u některých zraněných k rekonvalescenci. Uvidíme, jak vše stihneme do soboty, abychom odjeli pokud možno v optimální sestavě. Nic jiného, než dva body nebereme."

 

Terku Dybalovou, hráčku širšího kádru juniorské reprezentace, jsme vyzpovídali a to nejen ohledně sobotních soupeřek.

„Hodonín, i když není týmem na předních místech tabulky, doma dovede potrápit každého soupeře. Určitě tento zápas nepodceňujeme a chceme u nich vyhrát a odvést si dva body. Určitě nám držte v sobotu palce a sledujte naše utkání na TVCOMu."

Jaké to je, být v týmu jako třetí pivot za dvěma reprezentantkami Petrou a Míšou?

„Beru to jako obrovskou výhodu a jsem opravdu ráda, že mám tuto možnost obě sledovat během zápasu a trénovat s nimi (úsměv)".

V posledních utkáních si dostala kvůli zranění Míši Konečné více prostoru. Jaké byly tvé pocity?

„Na začátku každého zápasu cítím velkou zodpovědnost a nervozitu, která pak ale rychle opadne a soustředím se jen na výkon. Hlavně, abych přenesla na hřiště vše z tréninku. Kvůli covidové situaci nemůžeme hrát dorosteneckou soutěž a zápasová zátěž nám mladším chybí, proto jsem moc ráda, že můžu hrát a dostávám důvěru od trenéra."

Na postu pivota hraješ od kdy?

„Na pivota mě poprvé postavil někdy v mladších žačkách trenér Aleš Trojka při přípravném utkání proti klukům z Polanky. Post mi zůstal až dodnes (úsměv)."

Terez, co studuješ a jaké jsou tvé sportovní sny?

„Jsem studentkou 3. ročníku Obchodní akademie v Ostravě - Mariánských Horách, obor ekonomické lyceum. A mým asi největším sportovním snem je zahraniční angažmá."

 

Utkání v Hodoníně sledujte v sobotu 27.2.2021 od 16:00 hodin na TVCOM.CZ.

https://www.tvcom.cz/Zapas/Sport-Hazena/Soutez-Hazena-Extraliga-zeny/Cast-Zakladni-cast/Pohlavi-Zeny/Sezona-2020-2021/193445-HK-Hodonin-DHC-Sokol-Poruba.htm

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně