Aktuality A-tým

UTKÁNÍ CHYBĚLO JEDINÉ - DIVÁCI V HALE

23.1.2021, 21:55

Za dvěma body si od začátku Porubanky šly, úvod se povedl, odskočily Šalankám (4:0) a vysunutou obranou jim nedovolily přiblížit se ve skóre. Navíc v bráně opět kouzlila Hanka Mučková. Poločas skončil 11:8, ale všichni věděli, že vyhráno ještě Poruba nemá. Ve druhém poločase Šala zrychlila hru, Porubanky přestaly dávat vyložené šance a Šala v 50.minutě otočila skóre (19:22). A nervydrásající konec byl na světě. Ale holky zabraly a štěstí jim přálo. V posledních deseti sekundách měly ještě Šalanky dvě šance, ale jednu zneškodnila Hanka a druhá skončila na tyčce.

 

Radost celého družstva byla obrovská. Trenér Ivo Vávra hodnotí utkání:

„Určitě moc pěkné utkání s kvalitním soupeřem a velmi cenné dva body. Myslím si, že jsme byli dobře připraveni. Dvacet minut jsme byli určitě lepším týmem, ale s příchodem Rácková se hra vyrovnala. Místy připomínala spíše boj než házenou. Soupeři dělala problém naše vysunutá obrana, ale oproti utkání s Pískem jsme nebyli schopni soupeře trestat z rychlých útoků. Naopak oni tohoto skvěle využívali.

Do druhého poločasu Šala vletěla s neuvěřitelnou energií, vzadu i v útoku. Dotáhli se na nás ve skóre a pak i odskočili o tři branky. Ale trpělivou hrou v útoku a vynikající Hankou v bráně jsme dokázali výsledek naštěstí otočit. Poslední útok při nás stálo štěstí a hlavně jsme měli Hanku Mučkovou v bráně. Chtěl bych poděkovat soupeři za fair hru a je obrovská škoda, že toto velmi kvalitní utkání nemohli vidět diváci v hale. Ještě bych chtěl pochválit holky, že ten konec velmi dobře zvládly a každé takové vypjaté utkání nás posouvá dál."

 

DHC Sokol Poruba - HK Slovan Dusľo Šala 24:23 (11:8).

Nejvíce branek: Desortová a Tichá po 6, Polášková 5/3, Maiwaelderová 4 - Pócsiková a Königová po 4, Rácková 3, Némethová 3/3. Rozhodčí: Bubeníček, Petruška. Vyloučení 3/2.

Slovenská mise pokračuje, příští týden zajíždí Poruba do Michalovců.

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně