Aktuality A-tým

UTKÁNÍ DVOU ROZDÍLNÝCH POLOČASŮ

10.1.2021, 22:57

Dnešní ve vysokém tempu hrané utkání proti Zlínu bylo až do 12. minuty stále nerozhodné. Pak převzaly otěže utkání soupeřky a Porubanky kupily chyby a nepřesnosti. Výsledkem bylo vedení Zlína o čtyři branky (7:11 a 9:13). Na konci poločasu Poruba díky svým dvěma levorukým spojkám Poláškové s Farářovou dotáhla Zlín na poločasových 12:13.

Po přestávce šňůrou třech branek donutily Porubanky  zlínskou lavičku vzít si ve 35.minutě team timeout. To naše děvčata ale nezastavilo, přidala další dvě branky a do konce utkání si už pohlídala vedení 29:23.

Důležitým faktorem vítězství byla bezesporu v bráně chytající Lenka Roháčková, která ve druhé půli trápila zlínské střelkyně za zlepšenou obranou i při rychlých útocích. Zeptali jsme se ji na hodnocení utkání.

„Jsem ráda, že body zůstaly doma. První poločas byl takový divoký, udělali jsme docela hodně chyb a Zlín nás potrestal z rychlých útoků a odskočil nám tuším i na tři nebo čtyři branky. Nebyl tam z naší strany ani patřičný důraz v obraně. Ve druhém poločase jsme hned od začátku zabrali a dostali jsme se do vedení, šlapala obrana a v útoku jsme se více dostávali do šancí a ty proměňovali. Holky bych chtěla pochválit za bojovnost a nasazení, takhle by to mělo být každý zápas, bez toho to hold vyhrávat nedá." (úsměv)

Trenér Ivo Vávra přidává své hodnocení.

„K soutěžnímu utkání jsme nastoupili opět až po dvaceti dnech. Celou první půli jsme se s tímto nedokázali srovnat. Zbytečná nervozita, málo bojovnosti a technické chyby, to byl obraz naší hry ve 20 minutách úvodní části. A Zlín toho dokázal šikovně využívat. Byli jsme prostě většinu této části hry zbytečně pod tlakem a o krok pozadu. O přestávce proto v šatně výrazně zabouřilo. Druhý poločas byl už z naší strany výrazně lepší jak v obranné, tak v útočné fázi. Po delší odmlce se do sestavy vrátila Lenka Roháčková a měla velkou zásluhu na obratu ve skóre, dnes zaslouží pochvalu. S body jsme samozřejmě spokojeni, s výkonem je to o něco horší. Posouváme se pomaličku dopředu, holky jsou mladé, nezkušené, ale chtějí pracovat. To je pozitivní a já to oceňuji. Navíc by nyní měla přijít konečně ta správná fáze sezóny, kdy týdenní tréninkový proces vyvrcholí víkendovým utkáním. To nám vyhovuje a věřím, že herní výkon půjde nahoru."

DHC Sokol Poruba - Handball PSG Zlín 29:23 (12:13)

Nejvíce branek: Maiwaelderová 6, Polášková a Desortová 5, Farářová 5/3 - Kolářová 7/3, Minárčiková 4/1, Křičková 3. Rozhodčí: Friedel - Kučerka. Vyloučení: 5/2.

Další utkání hraje Poruba v Olomouci a to v sobotu 16.1.2021 v 17:30.

 

Fotogalerii z utkání od Pavla Sonnka můžete shlédnout zde: http://www.hazenaporuba.cz/cz/multimedia/fotogalerie/225-fotogalerie-z-utkani-sokol-poruba-handball-psg-zlin.html

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně