Aktuality A-tým

POVINNÉ DVA BODY ZŮSTALY DOMA

12.12.2020, 21:59

Utkání s Hodonínem, hráno v nezvyklý čas před prázdnou halou SAREZA v Ostravě, vzala Poruba hned od začátku do svých rukou. Skóre zápasu otevřela až ve 3. minutě Eliška Desortová a po celý první poločas postupně navyšovaly Porubanky vedení až na poločasových 15:7. Trenér Ivo Vávra prostřídal v prvním poločase sestavu a vypadalo to na jasné utkání s vysokým rozdílem. V bráně dostala důvěru hned od začátku Adéla Hřebejková.

Do druhého poločasu vstoupil Hodonín daleko lépe a na začátku druhé půle chtěl zabojovat o výsledek. Střelecky se dařilo Polce Klaudii Cygan a ve 40. minutě stáhl hodonínský tým skóre na čtyřbrankový rozdíl (18:14 a 19:15). Následovalo několik nepřesností, chyb, dvě vyloučení na straně Poruby, ale ta už Hodonín nevyužil. Posledních 15 minut zařadily Sokolky vyšší rychlost, v brance došlo ke střídání, Adélu vystřídala Hanka Mučková a ta už hodonínským střelkyním nedovolila skórovat. Naopak Poruba využila téměř všechny protiútoky, osmi góly v řadě rozhodla o výrazném vítězství a do tabulky MOL ligy si připsala očekávané dva body.

 

Do střelecké listiny se zapsaly téměř všechny hráčky sestavy a nejlepší střelkyní Poruby i celého utkání se stala se šesti trefami levoruká porubská naděje, juniorská reprezentantka Anežka Farářová. Jeden gól dala ze hry a proměnila všech pět sedmimetrových hodů.

Anežko, jak bys zhodnotila dnešní utkání a svůj výkon?

„S výsledkem a dvěma body určitě spokojení být můžeme, ale celkový výkon optimální moc nebyl. Herní pauza byla dlouhá, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Věřím, že v příštím utkání se nám povede lépe. Se svým výkonem jsem docela spokojena, ale určitě je stále co zlepšovat (úsměv)."

Stala si se exekutorskou všech pěti porubských „sedmiček", které si s jistotou proměnila. Bylo v plánu, že na ně půjdeš? Trénuješ na ně?

„Vůbec to nebylo předem domluvené, celkem mě to překvapilo, že jsem dostala od trenéra takovou důvěru. Ale věřila jsem si na ně. Nijak speciálně se na ně nepřipravuji, ale vždy, když je na tréninku možnost, ráda si to zkusím."

 

Hodnocení přidává trenér Ivo Vávra:

„V této zvláštní sezóně jsem samozřejmě rád za dva domácí body. Náš výkon má do ideálu ještě daleko. Vzhledem k tomu, že jsme měli na přípravu v podstatě dva dny, jsem více neočekával. Chci poděkovat soupeři za utkání a našim holkám za zodpovědný přístup k přípravě v této "divné" době.

Nemohu si ještě odpustit malou prosbu na vyšší místa. Nechte prosím sportovce sportovat! A s tímto si dovolím připomenout krédo Sokola: Ve zdravém těle, zdravý duch. (úsměv)."

 

 

DHC Sokol Poruba - HK Hodonín 27:15 (15:7)

Nejvíce branek: Farářová 6/5, Tichá a Maiwaelderová po 4 - Cygan 5, Kalinová 3. Rozhodčí Brzósková, Pavelová. Vyloučení: 4:2.

 

Sokol Poruba čeká do konce roku minimálně ještě jedno utkání. Sledujte web a sociální sítě DHC Sokol Poruba, bližší informace brzy přineseme.

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně