Aktuality A-tým

Po dvou prohrách chceme dva body!

23.9.2020, 10:44

V sobotu čeká Porubanky letos jim známý soupeř a to písecké Sokolky, se kterými se utkaly v boji o 3.místo ve Final4 Českého poháru. Utkání skončilo výhrou Poruby 26:25. Před sobotním utkáním jsme malinko vyzpovídali Hanku Maiwaelderovou?

 

Hani, v sobotu vás čeká Písek, soupeř, kterého už znáte z Final4. V utkání se ti dařilo, nasázela si Písku 7 branek. Jak na utkání vzpomínáš?

Samozřejmě na utkání vzpomínám jen v dobrém, protože jsme ho vyhrály a skončily tak na třetím místě v ČP. Sice jsme Písek porazily jen o gól, ale myslím si, že jsme byly po celou dobu zápasu lepším týmem.

Písek je v tabulce se 4 body před vámi, ale měl na začátku ligy o něco lehčí los než Poruba - doma nováčka z Plzně a venku Hodonín a Prešov. Vy naopak doma Olomouc a Michalovce a venku Šalu, adepty na medailové pozice. Jak vidíš vaše šance, kde má Písek největší sílu, na co si dát pozor?

Na tabulku se teď, dle mého, nemá cenu moc dívat. Písek měl úplně jiné soupeře než my a uvidíme, až jak na tom budou oba týmy po první polovině soutěže, to už bude více vypovídající.
Z Písku odešla největší osobnost týmu Hanka Kvášová, která táhla celý tým. Písek, i když doplnil kádr, se v nové sezóně nemůže opírat o tak silnou individualitu a jejich předností nyní musí být týmovost a kolektivní hra.  A naše sobotní šance? Vše hraje v náš prospěch - poslední vzájemné vyhrané utkání a především domácí prostředí. (úsměv)

Vrátíme se teď k minulému klání s Michalovci. Pro diváky určitě velmi pohledné utkání na vysoké úrovni. V poločase jste vedli. Co podle tebe chybělo k výhře?

Těžce se mi to utkání hodnotí, pořád to ve mně vyvolává silné emoce. Jsem fakt naštvaná, hlavně samozřejmě na sebe, že jsme to svými chybami v závěru nedotáhli alespoň na remízu. Myslím si, že jsme na to měly.

Zabrousíme k vám do šatny. Jaká je nálada v týmu? Začátek sezóny dobrý, 3.místo v poháru po dobrém výkonu proti Mostu, těsné výhře s Pískem a v prvním utkání MOL ligy s Olomoucí.  A teď dvě prohry se slovenskými týmy.

Je začátek sezóny a po té dlouhé „korona" pauze jsme všechny natěšené na zápasy. Sice jsme teď prohrály dva zápasy po sobě, ale tím, že víme, že jsme nebyly slabším týmem, nás to mnohem více motivuje a chceme začít vyhrávat.

Nejde se nezeptat na situaci kolem Covid19, zatím se vašemu týmu vyhýbají problémy - nákaza, karantény (klepeme na dřevo). Máte v týmu navíc nějaká interní opatření?

Zatím se Covid 19 opravdu našemu týmu vyhýbá, ale nechci to zakřiknout, vše může být ze dne na den jinak. Dodržujeme všechna opatření a hygienická doporučení.  Pro hladký průběh soutěže není dobré to, že se zpřísnily podmínky pro vycestování z Česka na Slovensko a naopak. Komplikuje to nyní zápasy MOL ligy. Pevně ale věříme, že sezóna se odehraje tak jak má.

Zpátky k házené v Porubě. Začaly i soutěže mládeže, sledujete výsledky a výkony vašich mladších kolegyň?

Samozřejmě, že sledujeme. Naše „mladé" z týmu hrají nejvyšší soutěž dorostenek, fandíme jim. Jsme jeden klub a tak, jak mladší holky podporují nás, tak se snažíme také podporovat my je. S holkami z „A" týmu býváme také součástí školních lig nebo házenkářských turnajů pro ty nejmenší. Pokud nám to čas dovolí, tak pomáháme také s nábory. Je to vždy příjemné strávit čas v házenkářském sportovním prostředí s dětmi a lidmi z našeho klubu (úsměv). Vidět nadšení malých dětí při házené je úžasný zážitek.

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc100129:3321
2.DHC Plzeň110031:2917
3.Handball club Zlín210161:5810
4.DHC Sokol Poruba210160:618

Nejlepší střelkyně