Aktuality A-tým

"Jedna za všechny, všechny za jednu,"

24.8.2020, 23:46

Velmi dobrý dojem zanechalo družstvo pod vedením trenéra Iva Vávry v hale Klimeška v Kutné Hoře, kde se o víkendu 22.-23.8.2020 odehrálo odložené Final4 Českého poháru 2019/2020. Už v nových sestavách se utkaly v semifinále nejprve Sokol Písek s DHK Zora Olomouc a následně DHK Baník Most s našimi děvčaty ze Sokola Poruba.

 

Olomouc jasně přehrála Písek 34:18 a čekala, kdo s nimi půjde do finále. Druhé semifinále už tak jasné nebylo. Poruba se do ambiciózního soupeře zakousla a poločasový výsledek 12:12 dal všem jasný signál, že tady se bude bojovat do samotného konce. Naše hráčky hnala dopředu nejen touha po vítězství, ale také vcelku početně zastoupený "fan klub". Výsledek ještě pár minut před koncem vypadal nadějně, ale několik technických chyb a možná i ubývající síly umožnily Mostu pohlídat si závěr utkání, které skončilo 27:24 pro severočešky. Náš tým si tak zahrál v neděli utkání o 3.místo se sokolkami z Písku. Nejprve vypadal vývoj utkání jasně v náš prospěch, ale Písek se nechtěl vzdát šance na medailovou pozici a na konci utkání se nejen naši fanoušci strachovali o pomyslnou bronzovou medaili - 26:25. Finálové utkání přineslo vcelku drama, kdy Olomoučanky docela dlouhou dobu vedly, ale stejně jako Poruba v sobotu, neudržely těsný náskok a nakonec prohrály 32:27. Do Mostu tak opět putuje Český pohár, Gratulujeme.

 

Ohlasy po našich utkáních:

 

Ivo Vávra (po utkání s Mostem): "Nastupovali jsme do utkání s tím, že chceme v co největší míře zatížit všechny hráčky kádru. V určitých momentech byly na hřišti dokonce i čtyři dorostenky najednou. Jejich výkonem jsem velmi potěšen a jsou určitě velkým příslibem do budoucna. Celý tým odvedl velmi dobrou práci a jsem přesvědčen, že se nemáme za co stydět. Chtěl bych také poděkovat porubským fanouškům, kteří se vydali do Kutné Hory. Vytvořili spolu s těmi mosteckými skvělou atmosféru."

 

Petra Tichá (po utkání s Mostem): "Myslím, že jsme zahrály dobré utkání. Vůbec jsem nevěděla co mám od toho prvního utkání zpátky v ČR očekávat. Ale podle mého názoru jsme podaly opravdu dobrý výkon. Řekla bych, že na konci nám možná chybělo trošku sil a štěstí, abychom dotáhly utkání do úspěšného konce. Hlavní je, že jsme makaly až do konce a nevzdaly se."

 

Petru ještě doplnila Bára Mýlková: "Byl to dobrý zápas. Jsem ráda že dostaly šanci mladé hráčky a nebály se toho. Celý tým se hecoval a bylo to super. Škoda že jsme udělaly víc technických chyb a po nich nás Most trestal rychlým útoky. V některých fázích nám také nešla obrana. O pauze v šatně nás trenér pochválil za bojovnost, řekl nám pokyny do druhé půlky a začal nás hecovat, že na to máme. Chybělo nám trošku štěstí."

 

V neděli po utkání o 3.místo s Pískem jsme požádali o hodnocení oba trenéry a sedmigólovou Hanku Maiwaelderovou.

 

Ivo Vávra: S Pískem velmi těžké utkání. "Varoval jsem děvčata před přílišným optimismem. Myslím, že jsme měli po celé utkání otěže ve svých rukou. A to bohužel i v tom negativním slova smyslu. Zbytečnými chybami jsme několikrát umožnili soupeři dostat se zpět do utkání. Ale vyšlo to. Máme pomyslnou medaili. Blahopřeji holkám k úspěchu, za tu dřinu si to jistě zaslouží."

 

Alena Humlová jej doplňuje: "Semifinále s Mostem byl pro nás vrchol víkendu, jak už bylo mnohokrát zmiňováno, ale žádný zápas nemůžeme podcenit a to se nám bohužel stalo. O to více si ceníme výhry a z výkonu se musíme poučit. Jinak mě moc baví ta chemie týmu, kdy zkušené hráčky jako Tichá, Maiwaelderová, Mýlková, Polášková, Desortová, Roháčková nebo Mučková táhnout ty naše dorostenky nahoru a výsledek je ten, že jsou schopné nastoupit proti jakémukoliv soupeři a vzájemně se doplňovat a podporovat."

 

Hanka Maiwaelderová dodala: "V prvé řadě jsme moc rády, že jsme s Pískem vyhrály a bereme alespoň bronz. Nikdy se nehraje moc dobře po prohraném a tak těžkém utkání, jako jsme měly v sobotu. I když duel o 3.místo nebyl z naší strany tak kvalitní jako proti Mostu, přesto si myslím, že jsme po celou dobu byly lepším týmem. Je ovšem pravda, že jsme udělaly spoustu chyb a na konci si to dost zkomplikovaly, ale o to cennější je vítězství, protože jsme to ustály, zabojovaly a vyhrály. Jsem moc ráda, že nám to v týmu funguje, podporujeme se navzájem a že jsme si to třetí místo zasloužily všechny."

 

Tento ostrý test před MOL LIGOU ukázal trenérům že jejich započatá práce by v lize mohla nést ovoce. V Kutné Hoře se Poruba neutkala pouze s Olomoucí. O to víc zajímavější bude jejich duel hned v sobotu 29.8. v 18:00 v hale Sareza, kdy začíná 1.kolo základní části MOL ligy. Celý tým se bude těšit na obrovskou podporu fanoušků.

"Přijďte nám fandit!!" - vzkazují hráčky.

 

(Foto: viz. fb ČSH)

 

 

Ostrava MSK Ostrava Poruba Molten Rehband Mol liga Ha-vel Joma Genetrix JS Property Invest ALVI CZ a.s. Národní sportovní agentura Český svaz házené Seyfor G&E Trading Vodotech Aqualia InBido Pod Zofinkou

PLAY OUT 2024

Tým Z V R P Scóre B
1.DHK Zora Olomouc00000:021
2.DHC Plzeň00000:015
3.Handball club Zlín00000:08
4.DHC Sokol Poruba00000:06

Nejlepší střelkyně